2023.11.20 18:00
Olvasási idő 6:12
Csáka Eszter Csáka

Horoszkóp: Melyik Jóbarátok-karakter lennél a csillagjegyed alapján?

Horoszkóp: Melyik Jóbarátok-karakter lennél a csillagjegyed alapján?
Forrás NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images via Getty Images
ÉLETMÓD HETI HOROSZKÓP HOROSZKÓP JÓBARÁTOK

Nézd meg, melyik szereplő lennél az ikonikus sorozatból a horoszkópod szerint!

Kos – Mike Hannigan

Jóbarátok Forrás IMDB / Warner Bros. / Friends

A Paul Rudd által alakított karakter, Mike Hannigan csak a kilencedik évadban csatlakozik a csapathoz, abban az epizódban, amikor Joey elfelejti leszervezni Phoebe randipartnerét, így a számára totál idegen Mike-ot kéri meg, hogy segítse ki a bajból és kísérje el a négyes randira Phoebe partnereként. Végül annyira jól alakul a kettejük kapcsolata, hogy a sorozat végén Phoebe és Mike összeházasodnak. Phoebe karakterét egyébként is csak egy Kos tudná elviselni, hiszen a csillagjegyéből adódóan szenvedélyesen és a végletekig ragaszkodva szereti a partnerét. A Kos jegy az impulzív, tüzes, harcoló természetéről híres, mindezeket a tulajdonságokat pedig Mike is bebizonyítja az évadok során, amikor Phoebe kezéért küzd a tudós Daviddel szemben, vagy amikor szemétládára változtatja a nevét, hogy bebizonyítsa, igaza van egy konfliktusban. A karakter emellett feladta stabil ügyvédi karrierjét, hogy álmait követve zongorista lehessen. Bátor, szeretetre méltó és igaz barát, ezek miatt pedig egyértelmű, hogy a Kos a bandában.

Bika – Richard Burke

Jóbarátok Forrás IMDB / Warner Bros. / Friends


Nyugodt, megbízható és lehet rá számítani. Nem kérdés, hogy ezekkel a tulajdonságokkal a Tom Selleck által játszott Richard Burke rendelkezik, aki Monica barátját alakítja a második évadban. Richard gyakorlatilag a Bika összes tulajdonságával rendelkezik, pláne, hogy a sorozatban a kora miatt a többiekhez képest ő testesíti meg az idősebb, bölcs karaktert. Emellett pedig az is látszik, hogy földhözragadt, praktikus személyiség, szereti élvezni az élet apró örömeit, de nem veti meg az egyéb földi jókat – például a szivart – sem. Ragaszkodik ahhoz, amit elhatározott, végül emiatt szakítanak Monicával is, hiszen vele ellentétben Richard nem szeretne gyereket. Monica végül sehogy sem tudja meggyőzni, hogy vállaljanak közös babát, azonban Richard a későbbi évadok során nehezen ugyan, de végül beismeri, hogy nagy hibát követett el, akkor viszont már késő újrakezdeni a kapcsolatukat. Richard nem pánikol, csak megbékél a döntésével, ami szintén a Bikára utaló tulajdonság. 

Ikrek – Chandler Bing

Monica és Chandler Forrás NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images via Getty Images

Ikrekként bizonyára mélyen átérzed Chandler helyzetét, aki a társaság mókamestereként brillírozott a sorozatban. Az Ikrek főként a humorérzékükről híresek, illetve arról, hogy azt használják védekezési mechanizmusként minden olyan helyzetben, amikor kényelmetlenül érzik magukat vagy éppen bizonytalanok valamiben. Emellett azonban rendkívül nagy szívük van, imádják a szerelmet, különösen, ha ők szerelmesek. Nem csoda, hogy Chandler a sorozat első évadaiban folyamatosan a másik felét kereste, majd minden félresikerült randi után magát emésztette. Ha az Ikrek jegyben születtél, valószínűleg nem ismeretlen számodra az az érzés, amikor a külvilágtól vágysz elismerésre és jóváhagyásra, ahogy Chandlernek is rendszeresen a társaság biztatására volt szüksége. A karakter összességében szuperkarizmatikus egyéniség, ami gyakorlatilag a csillagjegy szinte minden szülöttére igaz.

Rák – Carol Willick

Jóbarátok Forrás IMDB / Warner Bros. / Friends

A Rák jegy szülöttei főként gondoskodó és védelmező tulajdonságaikról híresek, gyakorlatilag tűzön-vízen átkelnek azért, akit szeretnek. Carol Willick karakterét Jane Sibbet játssza, aki azon kevés mellékszerelők egyike, aki az első epizódoktól kezdve az utolsó évadig felbukkan egy-egy jelenet erejéig. Carol az egyik főszereplő, Ross exfeleségét játssza, akivel közös gyerekük születik. Carol kicsit rideg, kemény karaktert alakít, akiről azonban kiderül, hogy a felszín alatt valójában egy nagyon törődő nő bújik meg, aki nemcsak nagyon jó anya, hanem figyel az apróságokra is, és önzetlenül segít, amikor Rossnak lelki problémái adódnak. A csapattal is kedves és érdeklődő, a többiek is bírják, még annak ellenére is, hogy szinte semmi kötődése nincs hozzájuk. Ha kicsit jobban megfigyeljük, Carol valójában a Rák csillagjegy mintapéldája.

Oroszlán – Joey Tribbiani

Forrás IMDB


Magabiztos és kíméletlen, nagyon hűséges és kitartó – ilyen tulajdonságokkal rendelkeznek azok, akik az Oroszlán jegyében születtek. Nincs ez másképp Joey Tribbianival, Matt Le Blanc karakterével sem, aki arról híres, hogy minden este más nőt visz haza, nem fél semmilyen kihívástól vagy helyzettől, hiszen tudja, hogy a magabiztossága és eltökéltsége minden nehézségen átsegíti. Joey számára elég egy „How You Doin’“ kérdés, és máris minden nő elolvad a környezetében. Szenvedélyes, extrovertált és imádja a kalandokat, a többieket is rengetegszer ő lelkesíti fel. Joey karaktere egyértelműen Oroszlán csillagjegyben született, amit az a jelenet is igazol, amikor teljesen kiborul a születésnapján, mert betölti a harmincat, ezzel „hivatalosan“ is öregnek számít – ami persze hülyeség, de így festik le a sorozatban. Joey a leghűségesebb barát, mindig lehet rá számítani, megőrzi a titkokat, és mindent megtesz azért, hogy felvidítsa azt, aki éppen szomorú. 

Szűz – Monica Geller

Forrás IMDB


Szűzként Monica Geller aggályoskodó, perfekcionista, praktikus és kicsit merev személyiség. A Courteney Cox által alakított Monica a többieket is a halálba kergeti a takarítás- és rendmániájával, mellette pedig mindent irányítani akar – legyen az egy program, egy utazás vagy akár egy játék. Rengetegszer fordul elő az epizódokban, hogy Monicát azért cikizik a többiek, mert nem tud lazítani, ennek ellenére ő tartja össze a csapatot, mivel mindenkinek segít megoldani a problémáit, jó (de néha elég idétlen) tanácsokat ad, valamint segít abban, hogy a többiek helyesen döntsenek. Egyfajta erkölcsi iránytűként is helytáll a társaságban, így sokszor támaszkodik rá a környezete. A mániákussága ellenére azonban rendkívül szerethető karakter, kicsit eszelős, de a simulékony Chandlerrrel végül remek párost alkotnak. 

Mérleg – Rachel Green

Forrás IMDB


A csillagjegyek közül a Mérlegre jellemző leginkább, hogy imád flörtölni, lazán veszi a helyzeteket, szociális, imád a társaság középpontja lenni, és mindeközben egy kicsit felszínes. Hasonló karaktert alakít Jennifer Aniston is Rachel Greenként, aki az első epizódban esküvői ruhában, Monicát keresve jelenik meg a kávézóban, mivel az oltárnál épp faképnél hagyta gazdag jövendőbelijét, akit valójában nem is szeretett. A csapat segít Rachelnek talpra állni, munkát találni, így évadról évadra egyre sikeresebb lesz, közben bomlanak érte a férfiak, de a szerelemben valahogy mégsem olyan szerencsés. Imád pletykálni, szereti a divatot, és annak ellenére, hogy nincsenek igazán mély gondolatai, nagyon szerethető figura. Ahogy a legtöbb Mérleg, Rachel is igyekszik egyensúlyt tartani a munkahelye és a magánélete között, ám amikor ez megbillen, kétségbeesik, és káosszá válnak a mindennapjai. A legtöbb dologban döntésképtelen, emiatt sokszor a barátai segítenek neki.

Skorpió – Emily Waltham

Jóbarátok Forrás IMDB / Warner Bros. / Friends


A csillagjegyek közül a Skorpió az, akit a legtöbbször félreismernek. A sorozatban az egyik – sokak által leggyűlöltebb – karakter, Emily Waltham (Helen Baxendale) is ebben a jegyben született. Emily az egyik főszereplő, Ross Geller második felesége, akivel a házasságuk elég rövid ideig tartott, az oltárnál ugyanis Ross az ő neve helyett Rachelét mondta ki. Mivel ezzel az elszólással egyértelművé vált, hogy Ross még nem tudott túllépni a Rachellel való szakításán, Emily úgy döntött, hogy szeretné, ha újdonsült férje teljesen megszakítaná a kapcsolatot Rachellel. Sőt, még arra is rávette, hogy a lakásában Ross cserélje le az összes bútorát, amihez Rachel valaha hozzáért – de ez már jókora túlzás, sőt, kisarkítása a karakter féltékenységének. A Skorpió jegyben szülöttek szenvedélyesek, és szeretik, ha a partnerük csak rájuk fókuszál. Eltökéltek, és nem ijednek meg a nehézségektől sem.

Nyilas – Janice Hosenstein

Forrás NBC


A Nyilas csillagjegyű személyiségek általában nonkonformista egyéniségek, akik nem tudnak sokáig egy helyben megmaradni. Nehezen eresztenek gyökeret egy helyen, pláne, ha az egész világ csak arra vár, hogy felfedezzék. Általában nem könnyű számukra a mély kötődés kialakítása, ahogy a sorozatban Janice (Maggie Wheeler) sem tudott annyira szoros kapcsolatot kialakítani Chandlerrel, inkább csak egy se veled, se nélküled viszonyt. Ő a leghangosabb szereplő a sorozatban, a nevetését és az „ó, te jó ég“ felkiáltását valószínűleg minden rajongó fel tudja idézni magában, amint meglát egy képet a színésznőről. Janice alapvetően nagyon energikus, élettel teli személyiség, akiben folyamatosan benne van a menni akarás, nem kimondottan otthonülő típus. Nyilasként együttérző és remek hallgatóság, még annak ellenére is, hogy Chandler elég drasztikus lépéseket tesz azért, hogy végre szakítani tudjon vele. 

Bak – Ross Geller

Forrás IMDB

Praktikus, következetes és kitartó. Ross Gellert semmi sem akadályozza meg abban, hogy ha egyszer elhatározta magát, elérje, amit akar. Ám ez nem jelenti azt, hogy bárkin átgázol a cél elérésének érdekében, hiszen Ross rendkívül gyengéd, romantikus és mély érzésű karakter. A David Schwimmer által megszemélyesített szereplő gyerekkorában elhatározta, hogy paleontológus lesz, és semmi nem tudta letéríteni erről az útról. Előrelátóan gondolkodik, jól bánik a pénzzel, nem költekezik feleslegesen, sőt, a többiek szerint a fogához veri a garast. Mint minden Bak, Ross is hajlamos arra, hogy magába zárkózva sajnálja magát, amikor valami nem úgy alakul, ahogy eltervezte. Ross sokszor úgy érzi, nem beszélhet az érzéseiről, ezért általában elnyomja azokat, és csak tetteti, hogy minden rendben van. Ez pedig a sorozatban is rengetegszer érzelmi kitörésekhez vezet – mint amikor az egyetemen kiakad, mert valaki megette a szendvicsét.

Vízöntő – Phoebe Buffay

Forrás IMDB

Ahogy Lisa Kudrow karakterét, Phoebe Buffay-t, a Vízöntőket sem lehet beállítani a sorba. Phoebe egy modern hippi, aki inkább megtesz bármit, minthogy megmondják neki, mit gondoljon. Sokan bolondosnak, elvarázsolt személyiségnek tartják, egy igazi álmodozó típus, akit nem érdekel sem a pénz, sem pedig a törtetés. Vibráló személyiség, aki mindig pozitívan áll a dolgokhoz, és akit azonban néha hajlamosak kihasználni a naivitása miatt. Keményebb, mint sokan hiszik róla, hiszen a jég hátán is képes megélni. Szenvedélyes és érzékeny, így a többiek is nehezen igazodnak ki rajta, azonban Phoebe remek barát, és mindent megtesz azért, hogy a környezete békében és nyugalomban élje a mindennapjait. 

Halak – Gunther

Jóbarátok Forrás IMDB / Warner Bros. / Friends

A menthetetlenül romantikus, elvágyódó személyiségjegyek egyértelműen a Halak csillagjegyre utalnak. James Michael Tyler remekül alakítja Gunther karakterét, aki az első évadtól kezdve egészen az utolsóig szerelmes Rachelbe, a kettőjük kapcsolata azonban sosem tud kiteljesedni, ugyanis Rachel észre sem veszi Gunthert. Ennek ellenére mindent megtesz, hogy felkeltse a főszereplő figyelmét, például munkát ad neki, vagy éppen megveszi tőle a kopasz macskát, amit valójában utál. Halakként a karakter kicsit mintha rózsaszín lencsén keresztül látná a világot, két lábbal a föld felett jár, igazi elrugaszkodott személyiség. A csillagjegy szülöttei általában kreatív tulajdonságokkal és remek képzelőerővel vannak megáldva.

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!