2023.11.15 10:29
Olvasási idő 0:35
Szöllősi Anna

Új funkciót kap az Instagram, főszerepben a közeli barátaink

TECH-TUDOMÁNY INSTAGRAM KÖZÖSSÉGI MÉDIA

Az Instagram új funkciója lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kizárólag a közeli barátok listájával osszák meg posztjaikat és Reels-videóikat.

A Meta tulajdonában lévő Instagram által egyre több lehetőségünk van szabályozni, kihez juthatnak el a tartalmaink. A Történeteknél 2018 óta, és már a Jegyzetek lehetőségnél is megadhatjuk, hogy mindenkivel vagy csak a közeli barátainkkal (close friends) osztunk meg valamit. A funkciót hamarosan kiterjesztik a posztokra és a Reels-videókra is, és úgy tűnik, az Instagram már teszteli is az újítást: a felhasználók még a bejegyzés közzététele előtt tudják majd kiválasztani a poszt láthatóságát.

Forrás Instagram

„Reméljük, ez nagyobb lehetőséget ad, hogy a legvalódibb önmagad legyél az Instagramon, miközben több választási lehetőséged van arra, hogy ki lássa a tartalmaidat“ – írta az új funkcióról szóló közleményben az Instagram.

Az újítás azokat a felhasználókat célozza meg, akik aktívan használják a közeli barátok listát a követőikkel való kapcsolatteremtésre. Mostanában gyakori, hogy a felhasználók úgynevezett „finsta“, vagyis privát fiókokat hoznak létre a szűk baráti körrel való interakcióra, de az Instagram legújabb frissítésével valószínűleg ezek háttérbe szorulnak majd.