2023.11.10 19:40
Olvasási idő 2:52
Maier Péter

„Nem kell aggódni, ma este én járom az utcákat“ – Mi volt ez a bizarr Batman-fixáció Matthew Perrynél?

„Nem kell aggódni, ma este én járom az utcákat“ – Mi volt ez a bizarr Batman-fixáció Matthew Perrynél?
Forrás Matthew Perry / Instagram
ARCOK BATMAN MATTHEW PERRY

A rajongók körében elterjedt, hogy Matthew Perry utolsó Instagram-bejegyzései segélykiáltások voltak, ugyanakkor a színész közeli barátja szerint nem szabad hinni ezeknek az elméleteknek.

Magyar idő szerint október 29-én hajnalban érkeztek a hírek, miszerint a Jóbarátok Chandlerjére, Matthew Perry színészre holtan találtak rá a jakuzzijában. A Los Angeles-i rendőrség közlése szerint a helyszínen nem találtak tiltott kábítószert, és egyelőre semmi jele annak, hogy bűncselekmény történt volna, de a halál okát még egy ideig nem lehet megállapítani. Később kiderült, hogy Perry lakásán receptre felírt gyógyszereket, antidepresszánsokat, szorongásoldókat és krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) kezelésére szolgáló szereket találtak.

Halála körül a szokásosnál kevesebb összeesküvés-elmélet és pletyka röppent fel, egy dolog azonban lázban tartja a rajongókat: miért szólt az utóbbi időben minden Batmanről a színész Instagramján? Mi volt ez a fura fixációja a szuperhőssel, és van-e ennek köze a halálához?

„Értitek, hogy mit próbálok elmondani? Azt, hogy én vagyok Mattman.“

A színész halála előtti utolsó hét Instagram-bejegyzése egyaránt a Batman iránti rajongását reprezentálta. Az első egy videó volt a saját enteriőrjéről, amelyben több

kivetítőn is az egyik film plakátja látható. 

Ne aggódjon senki, ma este én járom az utcákat.

– írta hozzá.

A másodikon azt mutatta meg, hogy piros fényekkel van kirakva a medencéje legaljára a Batman-jel. „Aludjatok jól, ma este enyém a város - Mattman“ – szól a képaláírás.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Matthew Perry (@mattyperry4) által megosztott bejegyzés

A harmadik egy tábla arról, hogy Batman pickleballt játszik „WTF“ képaláírással. A negyediken azt mutatta meg, mit eszik a „Mattman“, és levideózta, ahogy az asztalra szór néhány szem gojibogyót. Az ötödiken egy Batman-logós töklámpás szerepel, amihez sejtelmesen azt írta: „értitek, mire célzok?“. Az utolsó előtti bejegyzése is ehhez hasonló üzenetet közvetített. 

Értitek, hogy mit próbálok elmondani? Azt, hogy én vagyok Mattman.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Matthew Perry (@mattyperry4) által megosztott bejegyzés


Ezt követte a legutolsó bejegyzés. Ezen a képen abban a jakuzziban ül, amelyben később holtan találták. „Ó, szóval jól esik a meleg víz örvénylése? Mattman vagyok.“ – írta hozzá.

Kiemelt tartalom
Tömeggyilkos Superman, sorozatgyilkos Batman: Mi történik, ha lejárnak a DC-karakterek védjegyei? Tömeggyilkos Superman, sorozatgyilkos Batman: Mi történik, ha lejárnak a DC-karakterek védjegyei? 2024.3.26 16:38

Ahogy a Daily Mail írja, Perry korábban is gyakran beszélt arról, hogy azonosul Batman karakterével, a magányos gazdag férfival, aki erős igazságérzettel segít másokon. Úgy érezte, azzal, hogy nyíltan beszélt függőségéről és felhangosította a társadalmi problémát (az Egyesült Államokban csak 2020-ban 17 millióan szedtek receptre felírható szorongásoldó gyógyszereket), ő is tett azért, hogy mások életét jobbá tegye. A memoárjában szintén említi a szuperhőst, önmagát Batmanhez, szeretett édesapját pedig Supermanhez hasonlította.

Lehetséges, hogy segélykiáltás volt?

Habár az egész posztsorozat inkább tűnt egyfajta felvezető kampánynak a saját halloweeni karakteréhez, a rajongók között elterjedt a teória, hogy Perry üzenni próbált, kvázi segélykiáltást akart artikulálni utolsó Instagram-bejegyzéseivel.

Habár – és ez nagyon fontos – semmilyen bizonyíték nem került napvilágra azzal kapcsolatban, hogy a színész sajátkezűleg vetett volna véget az életének, az általa folytatott kommunikáció már akkor is aggodalommal töltötte el a rajongóit, amikor ezek a bejegyzések kikerültek. „Más is, aki olvasta a könyvet, látja a rázós összefüggéseket?“ –írta egy kommentelő még Perry halála előtt. „Szóval Matt, tudod, hogy jó páran most eléggé aggódunk érted, ugye?“ – fogalmazott egy másikuk, és az ehhez hasonló hozzászólások nem elenyésző számban érkeztek a posztjai alá.

Matthew Perry 2017-ben Forrás Frederick M. Brown/Getty Images

A halála után sokan beigazolódni gondolják, hogy a színész „cry for help“-jére nem megfelelően reagáltak a körülötte lévők. Több forrás is megerősítette, illetve Perry memoárjából is kiderült, hogy a színésznek folyamatosan meg kellett küzdenie a magánnyal, a DailyMailnek nyilatkozó névtelen források szerint nagyon vágyott családra, és rendkívül szomorú volt amiatt, hogy ez nem jött össze neki.

Kiemelt tartalom
KVÍZ: Mennyire ismered az ikonikus karaktert, Chandlert a Jóbarátokból? - Matthew Perryre emlékezünk KVÍZ: Mennyire ismered az ikonikus karaktert, Chandlert a Jóbarátokból? - Matthew Perryre emlékezünk 2023.11.12 9:30

Az összeesküvés-elméleteket illik kétkedéssel fogadni, különösen, ha valójában semmi sincs megerősítve. Amit biztosan tudunk, hogy Matthew Perry egyik közeli barátja, Athenna Crosby – aki egy nappal a színész halála előtt ebédelt vele – bizton állítja, hogy ezeknek a posztoknak semmi közük nincs egy segélykiáltáshoz. Crosby a TMZ-nek azt mondta, teljesen nonszensz, amit ezzel kapcsolatban állítanak az elmélet hívői.

Matthew egy aranyos kis nerd volt. Imádta Batmant. Az autóját, ami teljesen teljesen matt fekete volt, Batmobilnak hívta.

Szerinte teljesen el van veszve az, aki utalásokat lát ezekben az Instagram-posztokban. Beszámolója szerint kifejezetten jó hangulatban teltek a színész utolsó napjai, vigyázott az egészségére, és izgatott volt a jövő miatt. Crosby szerint Perry halála csak egy tragikus baleset lehetett.

Való igaz, Matthew Perry utolsó posztjai finoman szólva is zavarbaejtőek voltak, ugyanakkor egyelőre csak azoknak a beszámolójára tudunk szorítkozni, akik közelről ismerték őt, így nagyon korai lenne vakon hinni az összeesküvés-elméleteknek.

Ha öngyilkossági gondolataid vannak és segítségre van szükséged, hívd a 116-123-as lelki elsősegély telefonszámot!

Ha öngyilkossági szándékod van, hívd a 112-t!

Amennyiben valaki másért aggódsz, ezen az oldalon találsz tanácsokat, hogy mit tudsz tenni ilyen helyzetben.