2023.11.7 16:40
Olvasási idő 1:27
Masszi-Rigó Csilla

Megjelent Megan Fox első verseskötete, amiből a vetélése és a Machine Gun Kellyvel való kapcsolata sem maradt ki

ARCOK KÖNYV MACHINE GUN KELLY MEGAN FOX

Megan Fox verseskötetben mesél életének eddig rejtett titkairól, költeményei pedig már a megjelenés napján nagy port kavartak a celebvilágban, a rajongók ugyanis több, Machine Gun Kelly valódi kilétéről szóló verset is találtak a kötetben.

A szépfiúk mérgezőek – ezt nem mi állítjuk, hanem Megan Fox, akinek kedden jelent meg első verseskötete, a Pretty Boys Are Poisonous. Fox ebben a legintimebb, legsötétebb gondolataiba enged bepillantást: önmagát egy reménytelenül romantikus, nyitott emberi sebnek nevezi, váltságdíjnak annak a gyönyörű, megtört, önimádó idiótának a lelkéért, aki „levadássza” és „kiszívja” belőle az életerőt.

Ezek a versek azért íródtak, hogy kiirtsam magamból azt a betegséget, amely a hallgatásom miatt gyökeret vert bennem. Az egész életemet azzal töltöttem, hogy férfiak titkait őriztem, a testem fáj a bűneik súlyának cipelésétől

– mondta a Transformers sztárja egy nyilatkozatban.

Fox a People magazinnak azt is elmondta, sok helyről kapott inspirációt: vannak részek, amelyek szó szerint értendőek, míg a könyv más részei sokkal inkább allegorikusak. Szerinte egyes versek Grimm-mese típusú elemeket tartalmaznak, mások pedig az online kultúra mémvilágából merítenek, egy azonban biztos, mégpedig, hogy minden vers olyan, „amivel a nők azonosulni tudnak.”

Megan Fox és párja, Machine Gun Kelly 2023 halloweenján. Forrás Matt Winkelmeyer/Getty Images for Casamigos

A színésznő állítása szerint mindig is az írásba menekült, ez volt számára az az út, ami biztonságot jelentett számára, és amiben a színészettel szemben igazán ki tudott teljesedni. Bár Fox nem említi név szerint egyik korábbi vagy jelenlegi szerelmét  sem, úgy tűnik, hogy a versek egy jelentős része a vőlegényéről, Machine Gun Kellyről szól, akivel 2020 óta alkotnak egy párt – bár februárban úgy tűnt, véget ért kapcsolatuk. 

Kiemelt tartalom
A Dűne 2 kapcsán: kell-e, hogy az adaptáció kövesse az eredeti művet vagy jó, ha mer változtatni? A Dűne 2 kapcsán: kell-e, hogy az adaptáció kövesse az eredeti művet vagy jó, ha mer változtatni? 2024.3.10 11:44

Egyes versek egy „32 éves nárcisztikusra”, a szerző „igaz szerelmére” és egy „önelégült rocksztárra” utalnak, aki csupán színleli a jó szándékot. „Olyan függőség vagy, amit semmilyen ima nem gyógyít meg” – olvasható az egyik írásban, amelynek címe Egy gyönyörű fiú halálos drog, és amely látszólag a "Achingly Beautiful Boy" feliratra utal, amellyel Fox 2020 augusztusában az Instagramon keresztül vallotta be szerelmét MGK iránt. A versben azt írja: „Megölsz, de a szívem nem mond le rólad.

Pretty Boys Are Poisonous Forrás Simon and Schuster

A kötet utolsó két verse egy vetélés történetét dolgozza fel, amelyet a színésznőnek kellett átélnie. Bár Fox és MGK sokáig nem beszéltek arról, hogy elvesztették volna közös magzatukat, az énekes a 2022-es Billboard Music Awardson előadott egy balladát, amelyet feleségének és meg nem született gyermeküknek címzett. 

„A párkapcsolatok nem szépek, sőt, csúnyák. Néha háborút jelentenek” – mondta Fox a People-nek a könyvét népszerűsítő interjúban. „De a sebeken keresztül lehetőség nyílik arra, hogy fejlődjünk, és önmagunk erősebb, teljesebb változatává váljunk.”