2023.11.7 13:54
Olvasási idő 1:07
Masszi-Rigó Csilla

Chandler olyat tett volna Monicával a Jóbarátokban, amit Matthew Perry a rajongók miatt nem engedhetett

FILMEK + SOROZATOK CHANDLER BING JÓBARÁTOK MATTHEW PERRY

A Jóbarátok legkedvesebb karakterpárjának kapcsolata az eredeti forgatókönyv szerint igen csúfos véget érhetett volna, Matthew Perry azonban még idő előtt meggyőzte az írókat, hogy módosítsák Chandler és Monica történetét.

Nem ok nélkül lett a fél világ kedvence a Jóbarátok: jól lehet, a sorozatban szereplő karakterek életvitelének köze nincs a valósághoz, a szituációs komédia pont amiatt tudja immáron 28 éve megadni a szívmelengető komfortérzetet, mert: 1.) minden probléma hamar megoldódik; 2.) szinte csak kedves emberek szerepelnek benne; 3.) egyik kedvenc szereplőnk sem okoz életre szóló csalódást a másiknak, vagy nekünk, a nézőknek.

Monica és Chandler volt a legbiztosabb párosa a sorozatnak. Forrás NBCU Photo Bank

Ennek ellenére 1999-ben a készítők majdnem adtak egy pofont a történetnek: a sorozat ötödik évadában tűnt fel Lisa Cash, aki mellékszereplőként légiutaskísérőként tűnt fel a csapat Las Vegas-i útján. Cash most a TMZ-nek árulta el, hogy eredetileg nem stewardesst, hanem egy szállodai szobalányt alakított volna, akivel egy veszekedést követően Chandler Bing (Matthew Perry) megcsalja Monicát (Courtney Cox). 

A jelenetben Chandler és Monica Vegasban azon veszekednek, hogy utóbbi ebédeljen-e Richarddal (Monica exével, akit Tom Selleck játszott). Az eredeti forgatókönyvben Chandler végül felmegy a hotelszobába, szobaszervizt rendel, én pedig szállodai dolgozóként felhozom neki a rendelést. A végén beszélgetünk, nevetünk és összemelegedünk, és Chandler végül az én karakteremmel csalja meg Monicát

– mondta Cash a TMZ-nek.

A nyilatkozat szerint Perry azonban a saját kezébe vette a dolgokat, hogy megvédje a sorozat egyik központi szerelmi szálját. „Elpróbáltuk a jelenetet, majd egy nappal azelőtt, hogy élő közönség előtt forgattunk volna, azt mondták nekem, hogy Perry elment az írókhoz, és azt mondta, hogy a közönség soha nem bocsátaná meg Chandlernek, hogy megcsalta Monicát. Valószínűleg igaza volt! Ez megváltoztatta volna a sorozat menetét és az ő karakterét is.”

Kiemelt tartalom
Horoszkóp: Melyik Jóbarátok-karakter lennél a csillagjegyed alapján? Horoszkóp: Melyik Jóbarátok-karakter lennél a csillagjegyed alapján? 2023.11.20 18:00

Ahogy korábban a Refresher is beszámolt róla, az 54 éves Matthew Perry holttestére október 28-án találtak rá otthoni jakuzzijában. Halálának okát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de ahogy arról később írtunk, a helyszínen nem találtak idegenkezűségre vagy kábítószerekre utaló jeleket.