2023.11.6 15:47
Olvasási idő 0:48
Maier Péter

„Uramisten, azt hittem, ez egy randi“ – Egy nő megmutatta, hogyan kell a férfiakkal kifizettetni a számlát

ÉLETMÓD RANDIZÁS TIKTOK

Ki fizessen az első randin? A férfi vagy a nő? Egy amerikai influenszer, Pearl Botts kreatív, ugyanakkor megosztó választ adott a kérdésre.

Noha a hagyomány úgy tartja, a randin a férfi fizet, ugyanakkor vannak, akik szerint ez szembemegy a női emancipációval, és ők inkább abban hisznek, dobják szét a számlát. Utóbbi elmélettel – ha nem is mindig feltétlen feminista elvek mentén – egyes férfiak is egyetértenek, és a vacsora végén megkérdezik, „akkor szétdobjuk a számlát?“. Ezekre a férfiakra van egy nagyon jól bejáratott reakciója a TikTokon ismertté váló énekes-influenszer Pearl Bottsnak, aki megmutatta, szerinte hogyan érdemes az ilyen szitukat lereagálni.

Uramisten, ez nagyon kínos. Te végig csak barátkozni akartál? Össze vagyok zavarodva, én végig azt hittem, ez egy randi. Istenem, ne haragudj, itt a bankkártyám.

Szóval ezt kell eljátszani a nőknek akkor, ha nem szeretnének fizetni a randin. A reakciók a videóra természetesen elég vegyesek. „Szó szerint idegenek vagytok az első randin. Perkáljátok ki mindketten, amit rendeltetek“ – szól az egyik vélemény. Mások úgy érvelnek, hogy aki fogyaszt, az fizessen is, azonban olyan is akad, aki egyetért az influenszerrel: „Ha magadnak fizetsz, az olyan, mintha magadat vitted volna el randira“.

"Uramisten, én azt hittem ez egy randi, ne haragudj" Forrás TikTok (@pearlbotts)

A virálissá váló videó után a tartalomgyártó egy következő videóban elmagyarázta, szerinte tiszteletlenség egy férfi részéről, ha nem fizet. Ráadásul ő úgy gondolja, szívességet tesz a srácoknak azzal, hogy engedi őket rendezni a számlát, mert ezáltal megélhetik a saját maszkulinitásukat.