2023.11.2 14:23
Olvasási idő 0:50
Szécsi Krisztián

Rév Marcell forgatta Bad Bunny legújabb videóklipjét, amiben az erdélyi vérszívó történetét meséli újra

ZENE BAD BUNNY RÉV MARCELL ZENE

A magyar operatőr ezúttal a Kárpátok leghíresebb szörnyszülöttjét keltette életre a "Baticano" klipjében.

Alig pár héttel azután, hogy Makó Szilveszter készítette el Bad Bunny fotósorozatát a Vanity Fair októberi számához, a Puerto Ricó-i rapper most ismét behúzott egy magyar művészt közös munkára. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Marcell Rév (@marcellrev) által megosztott bejegyzés

Rév Marcell neve szinte már az összes igazán menő hollywoodi projektben megtalálható. 2022-ben Emmy-díjjal jutalmazták az HBO Eufória című sorozatában nyújtott kiváló operatőri munkájáért, ugyanabban az évben szintén ő volt az operatőre Beyoncé Oscar-gálán előadott Be Alive fellépésének, de többek között neki köszönhetjük Dua Lipa We're Good, Miley Cyrus Flowersvideóklipjét, meg egyébként az énekesnő teljes Endless Summer Vacation (Backyard Sessions) dokumentarista koncertfelvételét is, de ő rendezte Billy Eilish Gucci-imázsvideóját is. Értő szeme ezúttal Bad Bunny Baticano című videóját gondozta, ami nem mellesleg egy sajátosan kelet-európai témát dolgoz fel, a vámpírkultuszt.

A Baticano című, hiphop fűszerezte szám az 1922-ben bemutatott német némafilm fő- és címszereplőjét, Nosferatut eleveníti meg. A Nosferatu előfutára volt a későbbi Drakula-filmeknek, bár Drakula neve soha nem hangzik el benne – ez annak köszönhető, hogy a film rendezőjét, Friedrich Wilhelm Murnaut Bram Stoker (a Drakula című regény szerzője) örökösei perrel fenyegették. A Kárpátok vérszívó vámpírja ezúttal Bad Bunny beatjeire ijesztgeti a zene szerelmeseit, mindehhez Rév mesteri látásmódja nyújt vizuális gerincet. Apró érdekesség, hogy Drakula gróf legikonikusabb – egyben első hollywoodi – megtestesítője szintén magyar volt: Lugosi Béla legendás alakítása az egész műfajt meghatározta.