2023.10.31 15:28
Olvasási idő 0:39
Masszi-Rigó Csilla

Most akkor lehet mosni a farmereket, vagy nem? A Levi's igazgatója megmondta a tutit

ÉLETMÓD FARMER LEVI'S

Charles Bergh, a Levi’s vezérigazgatója egy csaknem tíz éve köztudatban lévő kijelentését korrigálta a napokban.

Mosni vagy nem mosni? A farmert a divattörténelem egyik legstrapabíróbb anyagának tartják, hiszen eredetileg éppen azért jött létre, hogy a bányászok számára kényelmes, de időtálló viseletet nyújtson.

Az igazi farmer nem szorul mosógépre. Forrás GETTY IMAGES

2014-ben maga Charles Bergh, a Levi’s vezérigazgatója nyilatkozta kissé félreérthetően, hogy az igazi (!!!) farmereket sosem kell mosni, a CNBC egyik, napokban megjelent műsorában azonban korrigálta a csaknem tíz éve köztudatban lévő kijelentését: 

A farmert nem kell mosógépben mosni, ha pedig piszkos lesz, érdemes csak a problémás területet tisztítani. 

És hogy miért is nem érdemes mosógépben nyúzni az anyagot? A gépi tisztítás megváltoztatja a ruhanemű színét és textúráját is, ráadásul az olyan vegyszerek, mint az öblítők, kifejezetten roncsolják a nadrágok minőségét. Ezzel szemben a kézi tisztítás kíméletes, nem jár minőségromlással. 

Kiemelt tartalom
Itt az idő, hogy előtúrd a szekrényből a szüleid tinikori gatyáit: hódít a farmer és a rövidnadrág szerelemgyermeke, a jorts Itt az idő, hogy előtúrd a szekrényből a szüleid tinikori gatyáit: hódít a farmer és a rövidnadrág szerelemgyermeke, a jorts 2023.7.9 10:12

Bergh elmondta: természetesen ő sem évek óta koszos farmerban jár, ha leeszi valamivel nadrágját, mindig kitisztítja a folt mentén, ha pedig más típusú szennyeződés, izzadtság vagy por éri a ruha teljes felületét, bedobja azt a zuhany alá, és egyszerű szappannal átdörzsöli az anyagot úgy, mintha csak saját testét mosná.