2023.10.22 12:19
Olvasási idő 1:47

Az 1988-as nyitást idéző sorok várták a megújult Régi posta utcai Mekit

GASZTRO MCDONALD'S

Szinte minden elemében megújulva nyílt meg ismét Magyarország első McDonald's egysége, a fogalomnak számító Régi posta utcai Meki®.

A felújítás során különleges minőségű, exkluzív éttermekben használt belsőépítészeti anyagokat használtak fel. Az étterem megnyitására szervezett zártkörű gálavacsorákon több szerencsés rajongó kóstolhatta meg Rácz Jenő séf McDonald’s alapanyagokból készített ételkreációit, szombaton pedig az 1988-as nyitást idéző kígyózó sor várta a kapunyitást.

Kígyózó sorok a megújult Régiposta utcai Meki előtt Forrás Noguchi & Peters Kft.

Az első hazai McDonald’s étterem újjászületése a cég 2019-ben útjára indított stratégiájának egyfajta kiteljesedése, melynek két pillére az új éttermek nyitása, valamint a meglévő éttermek modernizálása a „Jövő Élménye” koncepció szerint. Ennek megfelelően a Régi posta utcai egységben a digitalizált vendégélményt ötvözik a minőségi belsőépítészeti elemekkel.

A McDonald's ikonikus éttermének megújulása során számos, az étteremláncnál világszinten is egyedinek számító megoldást, valódi, természetes építőanyagokból készült elemeket használtak.

Az étterem belső falait látszóbeton díszíti, az itt található McCafé® területén pedig a padlót és a falakat természetes fapanelekkel burkolták, míg az éttermi vendégtér többi részén, a helyszínen aprólékosan kidolgozott és felcsiszolt terrazzo burkolatot tettek le. Az enteriőrben visszaköszön az étterem külsejének elegáns kőborítása, ugyanis az asztalok a valódi fa mellett gránitból készültek, akárcsak a kiszolgáló pult oldalfala. Az exkluzív megjelenés a lámpaburkolatokra is kiterjed, amelyek rézből készültek.

Megújult az első budapesti McDonald's étterem Forrás Noguchi & Peters Kft.

Rácz Jenő Meki® menüje

A nyitás előtti gálavacsorákra, melyet Rácz Jenő séf prezentált a vendégeknek, a legnagyobb Meki® rajongók az étteremlánc hűségprogramjában regisztrálhattak. „Néhány hónapja egy interjúban mondtam el, hogy én kiskorom óta vallom magam Meki® rajongónak, alighanem ez a nyilatkozatom sarkallta arra a hazai láncot, hogy engem kérjen meg a patinás étterem újranyitási vacsoráinak levezénylésére” – mondta el Rácz Jenő az esemény kapcsán. – Az új étterem valóban különleges hely lett, méltó arra, hogy itt mutassuk be, hogyan gondoltam újra a Meki® kínálatát fine dining köntösben. Az este felszolgált ételek fő összetevőit ugyanazok az alapanyagok adják, amiket a McDonald’s éttermekben nap mint nap használnak, és azt gondolom, az étteremlánc valóban büszke lehet az alapanyagok minőségére.”

Glazúrozott csirkemell Rácz Jenőtől Forrás Noguchi & Peters Kft.

A csillagos séf a McDonald’s minőségi alapanyagaiból olyan különleges fogásokat kreált, mint a tőkehal brandade tartlet tartárral és lazacpisztráng kaviárral, a libamáj alma chutney-val és céklával, a glazúrozott csirkemell konfitált zellerrel, sült hagymával és mogyoróval, valamint a pisztáciás, karamellás képviselőfánk.

Képviselőfánk Rácz Jenőtől Forrás Noguchi & Peters Kft.

Az újranyitás

A Régi posta utcai Meki megnyitása 1988-ban többet jelentett egy egyszerű étteremnyitásnál, sokan a későbbi változások előfutáraként várták az eseményt. Ennek megfelelően hetekig hosszan kígyózó sorok és eladási rekordok fogadták az éttermet. A McDonald’s a 35. évforduló kapcsán ezt a történelmi pillanatot is szerette volna megidézni, ezért egy különleges akcióval készült. A megújult étterem ünnepélyes újranyitása után az első ezer vendég ajándékba kapta meg a klasszikus Big Mac® McMenü®-t. Voltak vendégek, akik már 7 óra előtt az étterem előtt várták a pillanatot, hogy ők léphessenek be 13:00-kor először a megújult egységbe. Az ezer vendég kiszolgálása az étterem sokat látott dolgozóinak sem volt mindennapi esemény, és valóban megidézte a hőskort, valamint a nyitó csapat első hetekben végzett heroikus munkáját.

Kígyózó sorok a felújított Meki előtt Forrás Noguchi & Peters Kft.
BigMac menü Forrás Noguchi & Peters Kft.