2023.10.20 17:06
Olvasási idő 0:48
Krajnyák Petra

Elon Musk szerint a Tesla a saját sírját ásta meg a Cybertruckkal

TECH-TUDOMÁNY AUTÓK ELEKTROMOS AUTÓ ELON MUSK TUDOMÁNY

Az új elektromos autót a Tesla vezérigazgatója szerint több mint egymillióan rendelték elő.

Elon Musk szerint a Tesla a saját sírját ásta meg a Cybertruckkal, ugyanis évekbe telik, amíg a vállalat megfelelő mértékben képes beindítani az elektromos, nagy rakodótérrel rendelkező terepjárók gyártását. Ennek ellenére az új elektromos pickup iránti kereslet az egekbe szökött, Musk szerint több mint egymillióan rendelték meg az új modellt. 


A Tesla vezérigazgatója szerdán, a cég harmadik negyedéves eredménybeszámolóján elmondta: a Cybertruck egyedi kialakítása miatt a vállalatnak óriási kihívásokkal kell szembenéznie a gyártás során. A tervek szerint 2025-ig évente negyedmillió teherautót kellene legyártaniuk.

Az Insider cikke szerint Musk arról is beszélt, hogy hihetetlenül nehéz különleges termékeket nagy sikerrel, megfelelő számokat hozva piacra dobni. Beszédében hangsúlyozta, hogy a gyártás bővítésével kapcsolatos kihívások miatt valószínűleg 18 hónapba telik, mire a Cybertruck egyáltalán profitot termel.

Bár a Tesla uralja az elektromos járművek piacát, legfőbb versenytársai, mint a Ford és a Rivian, folyamatosan bővítik tevékenységüket. Tehát a Cybertruck sikeres, megfelelő időben történő piacra dobása kulcsfontosságú.

Kiemelt tartalom
Mit tud, és miért nem kopik ki a NER kedvenc kocsija, a Mercedes G-osztály, ami évek óta hatalmasat megy a kormányközeli körökben? Mit tud, és miért nem kopik ki a NER kedvenc kocsija, a Mercedes G-osztály, ami évek óta hatalmasat megy a kormányközeli körökben? 2024.4.9 17:57

A CNBC szerint Elon Musk még augusztusban e-mailben értesítette a Tesla alkalmazottait arról, hogy a Cybertruckot olyan precízen kell megtervezni, mint egy Lego-kockát. Ennek fényében még 10 mikronnál, egyezred milliméternél, nagyobb eltérés sem megengedett.