2023.10.20 9:52
Olvasási idő 1:03
Krajnyák Petra

Elmarad az idei MTV Europe Music Awards

ZENE HÁBORÚ IZRAEL MTV MTV EMA

A szervezők a világ eseményeinek változékonyságára hivatkozva úgy döntöttek, nem folytatják az MTV EMA szervezését, és inkább 2024 novemberére halasztják a díjátadót.

Az Izraelben és Gázában zajló, több ezer emberéletet követelő események miatt lefújták az idei MTV Europe Music Awardsot, derül ki a BBC cikkéből.

A szervezők úgy fogalmaztak: tekintettel a világ eseményeinek kiszámíthatatlanságára, úgy döntöttek, nem folytatják a díjátadó szervezését, inkább 2024 novemberére halasztják azt.


A gálát november 5-én tartották volna Párizsban, ahol a BTS-ből ismert Jung Kook és a Little Mix egykori sztárja, Leigh-Anne is fellépett volna. Az esemény mögött álló Paramount az MTV EMA-t a globális zene éves ünnepeként jellemezte, azonban – mint írják – az ünneplésnek nincs itt az ideje, amíg az izraeli és gázai események továbbra is zajlanak.

Mivel már több ezer élet veszett oda, ez a gyász pillanata. Tekintettel a világ eseményeinek változékonyságára, úgy döntöttünk, hogy nem folytatjuk a 2023-as MTV EMA-t, a több ezer alkalmazott, stábtag, művész, rajongó és partner miatt, akik a világ minden szegletéből érkeznek, hogy megvalósulhasson a show.

Október 7-én a Hamász – több kormány, köztük az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság által terrorista csoportnak minősített alakulat – támadást indított Izrael ellen, amely során csaknem 1400 ember vesztette életét, és több mint 200 főt túszul ejtettek. Közben a palesztin közlések szerint legalább 3700 ember halt meg Gázában, mióta Izrael megtorló légicsapásokat mért a Gázai övezetre.

Kiemelt tartalom
Látványos harcok és borzalmas karakterek: megnéztük a Polgárháborút, ahol Amerika szembeszáll saját magával Látványos harcok és borzalmas karakterek: megnéztük a Polgárháborút, ahol Amerika szembeszáll saját magával 2024.4.21 9:02

Ahogy korábban írtuk, az MTV európai székhelyű EMA díjkiosztója 1995 óta először tért volna vissza Párizsba. Az egyes kategóriák jelöltjeit október elején jelentették be, Taylor Swift hét kategóriában is esélyes volt, akit Olivia Rodrigo és SZA követett hat-hat jelöléssel. A magyar mezőnybe olyan népszerű hazai művészek kerültek, mint Ajsa Luna, az Analog Balaton, Beton.Hofi, Co Lee és Hundred Sins.

A jelöltekről ebben a cikkünkben olvashatsz bővebben:

Kiemelt tartalom
Beton.Hofit, Co Lee-t és Ajsa Lunát is jelölték az idei MTV EMA-ra – Bejelentették a legfőbb kategóriák esélyeseit Beton.Hofit, Co Lee-t és Ajsa Lunát is jelölték az idei MTV EMA-ra – Bejelentették a legfőbb kategóriák esélyeseit 2023.10.4 15:12