2023.10.19 12:15
Olvasási idő 0:51
Szöllősi Anna

Újranyitott az ikonikus Corvin Palace, ahol a Corvintető, a Müszi és a Corvin Áruház legszebb napjait is megidézik

DESIGN BLAHA LUJZA TÉR BUDAPEST ÉPÍTÉSZET

Az eredeti tervekhez képest ugyan később, de csütörtökön végül megnyitott a Blaha Lujza téri Corvin Palace, ahol minikiállítással idézik meg az épület múltját.

Az egykori Corvin Áruház csütörtökön Corvin Palace néven nyitotta újra kapuit, ezzel új fejezet kezdődött el Budapest egyik legikonikusabb helyszínének életében.

A nyitás az eredeti tervek szerint korábban lett volna esedékes, de a tervezés és a kivitelezés közben jelentkező problémák miatt mostanra csúszott az épület újranyitása.

Forrás Corvin Palace

A Corvin Palace csapata az elmúlt hónapban rengeteg olyan történetet gyűjtött össze, amelyek az épület múltját mutatják be. A Blaha Lujza tér szívében álló Corvin Palace most egy olyan hellyé vált, ahol a múlt és a jelen találkozik, a régi idők legendás pillanatai és a mai nap modern varázsa találkoznak össze a történelmi helyszínen – írják a szerkesztőségünk részére elküldött közleményben.

Októberben a Blaha Lujza téren óriásplakátok mesélik el a régi Corvin Áruház történeteit: felidézik a Corvin Áruházban dolgozók kedves emlékeit, a Corvintetőn bulizók sorsfordító találkozásait vagy akár a Müszi-rajongók baráti összejöveteleit.

Az újranyitás napjától kezdve a Corvin Palace belső terei és az ott található üzletek is látogathatók. Az Erste Bank, a Hanami étterem, a Libri könyvesbolt és a patika már korábban megnyitottak, csütörtöktől pedig a DM és a Spar üzletei is megnyitnak.

Forrás Corvin Palace

A fentieken túl novemberre várhatóan megnyílik a KIK új üzlete és az Amoy fehérneműbolt is, így az áruház még színesebbé válik. A későbbiekben az épület egy modern művészeti galériával és egy pizzériával (Margherita Pizza Artigianale) bővülhet.