2023.10.19 10:51
Olvasási idő 0:41
Szöllősi Anna

Önálló életre kel a Kölyökklub – Négy új csatornát indít az RTL

FILMEK + SOROZATOK FILMEK RTL SOROZATOK TELEVÍZIÓ

Az RTL Magyarország éveken át elzárkózott attól, hogy új kábelcsatornák indításával reagáljon versenytársa, a TV2 Média Csoport csatornaszámának bővítésére. Ám úgy tűnik, most egyből négy új csatornát is indítanak.

A Media1 birtokába került információk szerint az RTL stratégiát változtat, és rögtön négy új csatornával bővíti kínálatát, amik december 15-én startolnak el. A csatornák egyike film-, a másik sorozat-, a harmadik gyerekcsatorna lesz, a negyedik pedig a gasztronómia mellett a lakberendezési és háztartási tartalmakra fókuszál majd.

A portál információi szerint az RTL OTTHON néven induló csatorna elsősorban a női célcsoportot igyekszik majd megszólítani. A Kölyökklub a 4 és 12 év közötti korosztályt célozza meg, és a mai rajzfilmek mellett olyan klasszikusok is bekerülnek a kínálatba, mint a Tom és Jerry, a Dzsungel Könyve vagy a Pán Péter. A közlemény szerint a Sorozatklub főként a vidéken élő, 50+-os korosztályt, azon belül is a nőket veszi célba, ahol a bűnügyi sorozatok mellett többek között romantikus és érzelmes produkciókat is láthatunk, sőt a Segítség bajban vagyok és a Gyanú Árnyékában dokurealityk is itt futnak ezentúl. A Moziklub filmcsatorna elsősorban népszerű európai filmekre fókuszál majd, és a magyar filmek szerelmesei számára is kínálnak majd tartalmakat.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az új csatornákat mely kábelhálózatok fogadják be.