2023.10.29 6:10
Olvasási idő 2:41
Maier Péter

Divatikonok a boxutcában: bemutatjuk az 5 legstílusosabb aktív Forma–1-es pilótát

Divatikonok a boxutcában: bemutatjuk az 5 legstílusosabb aktív Forma–1-es pilótát
Forrás Lewis Hamilton / Instagram
DIVAT AUTÓK AUTÓSPORT DIVAT FÉRFIDIVAT FORMA-1 LEWIS HAMILRON SPORT SPORTRUHÁZAT

A Forma–1 világában első ránézésre csak a szponzorlogós, csapatcímeres pólók és dzsekik vannak meg. Pedig ott is elég sok olyan arc van, aki ad a megjelenésére. Összeszedtük azokat a pilótákat, akik a leginkább fogékonynak tűnnek a divat iránt.

Alapvetően nem lenne magától értetődő, hogy egy olyan maszkulin, tech-orientált világban, mint amilyen a Formula–1, stílusikonok sétálnak fel-alá. Pedig a jelenleg aktív pilóták között is rengeteg olyan arc van, akit ebből a szempontból is érdemes figyelni. Sőt, többüknek feltett szándéka, hogy letegye a névjegyét a divat világában. Megnéztük, kik ők.

Daniel Ricciardo

A Red Bull olasz származású ausztrál pilótája és a divat közötti kapcsolódásra akkor lettem figyelmes, amikor egy Forma–1-rajongó ismerősömön megláttam ezt a pólót egy pár éve, akkortájt, amikor a sötét bandapólós szettek igencsak a reneszánszukat élték. Mivel azt sem tudtam akkor még, ki ez a csávó, azt hittem, ez valami vicces turis póló, ő meg felvilágosított, hogy az egyik közkedvenc pilóta merch-ét hordja. Le voltam sokkolva, hogy egy autóversenyző ilyet árul.

Daniel Ricciardo a saját merch pólójában Forrás Etsy.com

Ricciardót saját bevallása szerint zavarta az, hogy a versenyzők a klasszikus, szponzorok hadával tarkított, csapatlogós szettekben jelennek meg mindenütt. Szerette volna megreformálni a Forma–1 körüli világban jelenlévő öltözködést. Ezzel egészen odáig ment, hogy idén nyáron megalapította saját ruhamárkáját, az Enchanté-t. Állítása szerint leginkább a punkrock és az azt körülvevő vizuális világ inspirálja, mivel tinédzserkorában főleg punkzenét hallgatott.

Így viseli Daniel Ricciardo viseli saját márkája darabjait Forrás Enchanté / Daniel Ricciardo

Csou Kuan-jü

Még csak a második Forma–1-es szezonját tölti az Alfa Romeo kínai versenyzője, Csou Kuan-jü (Zhou Guanyu), és a kilencedik helynél előbb még nem végzett futamon, de már úgy tartják számon, mint az egyik leginspirálóbb megjelenéssel bíró pilóta. Olyannyira, hogy nem kisebb brandnek lett márkanagykövete, mint a Diornak.

Csou Kuan-jü mutogatja Dior-dzsekijét Forrás Formula1.com

Ha választania kell a vintage és az újszerű cuccok között, akkor az újra szavaz, elmondása szerint Rick Owens tervező a legnagyobb inspirációja, és imádja a hoodie-kat. Úgy érzi, egy gardrób sosem lehet elég nagy, az öltözködési filozófiája pedig egyszerűen az, hogy „kövesd a szíved, és ne kopizz senkit“. Utóbbival nehéz lenne vitatkozni.

Csou Kuan-jü az első kínai versenyző, aki a legmagasabb szinten versenyezhet a Forma–1-ben Forrás Forma1.com

Charles Leclerc

Charles Leclerc is azok közé a pilóták közé tartozik, akiknek nem csak *vezetési* stílusuk van. A Ferrari monacói pilótája inkább az elegancia képviselője, általában úgy néz ki, mint azok az emberek, akik nagyon sok pénzt keresnek, csak senki se tudja, mivel. Persze, az ő esetében sokkal átláthatóbb, honnan a nagy büdzsé, elvégre a tavalyi Forma–1 szezon ezüstérmeséről beszélünk.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Charles Leclerc (@charles_leclerc) által megosztott bejegyzés

2019-ben egyébként ő is úgy döntött, hogy belép a divat piacára, és megalapította Clace nevű márkáját, amellyel az volt a terve, hogy a cég környezetbarát ruhákat gyárt majd, azonban – eddig ismeretlen okok miatt – felhagyott a projekttel. Annak ellenére, hogy a Clace nem jött be, Leclerc állítólag nem tett le a divatkarrierről. Ki tudja, mit hoz a jövő?

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Charles Leclerc (@charles_leclerc) által megosztott bejegyzés

Pierre Gasly

A 27 éves francia versenyző, Pierre Gasly állandó résztvevője a különböző divatheteknek. A korábbi csapatához köthető divatmárkával, az AlphaTaurival együttműködve elkészített egy olyan kötöttpulóver-kollekciót, amelyről nem mondanád meg, hogy köze van egy Forma–1-es pilótához.

Pierre Gasly saját kollekciójának egyik darabjában Forrás AlphaTauri

Amikor a divat iránti érdeklődéséről kérdezték, eképp fogalmazott: „Egyelőre a fő célom az, hogy Forma–1-es világbajnok legyek, de mint mondtam, olyan ember vagyok, akinek szüksége van az egyensúlyra. A divat az egyik fő érdeklődési köröm a Forma–1-en kívül“.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

PIERRE GASLY 🇫🇷 (@pierregasly) által megosztott bejegyzés

Sir Lewis Hamilton

Ki más lehetne a hab a tortán, mint az egyeduralkodó, az ultimate, a Forma–1 történetének talán legmegosztóbb versenyzője, aki mindemellett kétségeket kizáróan legenda is. A Motorsport Tickets blogján megszavazták, ki a legstílusosabb pilóta, ahol Hamilton 53 százalékkal simán győzött. A lovaggá ütött hétszeres világbajnok a meglepő, sokkoló, egyedi darabválasztások embere – épp ezért sokan még talán utálni is fognak érte, amiért itt van a listán. De hát...

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Lewis Hamilton (@lewishamilton) által megosztott bejegyzés

A Met-gálák visszatérő vendégeként, a New York Times 93 legstílusosabb ember-listájának szereplőjeként nem vonható kétségbe, hogy nemcsak a F1 történetének egyik legnagyobb pilótája, hanem a sportág, sőt, áltálában a versenysport egyik legnagyobb stílusikonja is. Esetében elég nagy alálövés lenne egy-két képet megosztani, úgyhogy kapaszkodjatok, mert készítettünk egy komplett galériás összeállítást Sir Lewis Hamilton legkeményebb outfitjeiből, a teljesség igénye nélkül:

Mit gondoltok Lewis Hamilton stílusáról? Írjátok meg a közösségi médiában!Mit gondoltok Lewis Hamilton stílusáról? Írjátok meg a közösségi médiában!Vélemény? Vélemény?
Galéria megtekintése
(6)
Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!