2023.10.11 14:44
Olvasási idő 0:53
Szécsi Krisztián

Először ad önálló koncertet Budapesten Anglia egyik legszexibb rockbandája, a Yonaka

ZENE DÜRER KERT KONCERT PROGRAMAJÁNLÓ YONAKA

A csapat előzenekarként már megfordult ugyan hazánkban, ezúttal azonban teljes mértékben övék lesz a főszerep.

A brightoni Yonaka idén tavasszal játszott először Budapesten, a bemutatkozás pedig olyan jól sikerült, hogy immáron saját turnéjukkal is útba ejtik a fővárost. A Yonaka hipnotikus és erőteljes alternatív rock dalaival 2024. március 12-én a Dürer Kertben varázsolja el hazai rajongóit.

Az angol trió – Theresa Jarvis (ének), Alex Crosby (basszusgitár) és George Werbrouck-Edwards (gitár) – dalaiban a popot, a punkot és a hip-hopot egy hipnotikus alternatív rock hibriddé olvasztja össze, amely gyakran foglalkozik a mentális egészség kérdésével is. A zenekar a feltűnése óta több mint 150 millió streamet gyűjtött össze, munkásságukat számos helyen elismeréssel méltatták – az NME szerint például ők Anglia következő nagy rockegyüttese –, nyáron pedig a Welcome To My House című EP képében kijött a következő nagy dobásuk.


„Minden dal egy-egy emléket vagy érzelmet képvisel bennem. (...) Amikor bennünket hallgatsz, azt remélem, úgy érzed, erős vagy, meghallgattak, nem vagy egyedül. Mások történetének meghallgatása sokat segített nekem is a gyógyulásban és a fejlődésben, szeretném ezt a fényt másoknak is megmutatni” – magyarázza az EP kapcsán Theresa Jarvis.

A Yonaka élőben is lebilincselő, idén a Palaye Royale vendégeként játszottak először
Magyarországon, majd az Asking Alexandria előtt tértek volna vissza nyáron, ám az a koncert elmaradt. Most azonban itt a lehetőség, hogy a Yonaka kapja a teljes reflektorfényt, márciusban ugyanis első önálló koncertjükkel térnek vissza hazánkba.

A koncertre a jegyértékesítés október 13-án, pénteken, 10 órakor indul a Live Nation oldalán.