2023.10.5 16:34
Olvasási idő 1:10
Masszi-Rigó Csilla

A Trónok harca és A Gyűrűk Ura főszereplőivel készül feldolgozás a világ egyik legrosszabb filmjéből

FILMEK + SOROZATOK ELŐZETES FILMEK PETER DINKLAGE REMAKE

A Toxikus Bosszúálló visszatér, Peter Dinklage pedig bevállalta a trashfilm-történelem egyik legjelentőségteljesebb alkotásának újraosztott főszerepét. Megérkezett az első előzetes.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy az 1984-es A Toxikus Bosszúálló nem valamiféle díjnyertes filmtörténeti alapműként írta be magát a mozi történelemkönyvébe, sőt, ez a film alighanem a mai napig a trash műfaj egyik ékköve.

Aki nem ismerné, A Toxikus Bosszúálló egy nem túl szerencsés fiatal, Melvin életét követi végig, akit mindenki utál és megállás nélkül szekíroz egészen addig, amíg a fiú egy balesetet követően egy hordó veszélyes vegyihulladékba nem esik, és eldeformált, ámde igen erős mutáns-szuperhősként tör bántalmazóinak életére.

A film a megjelenését követően stílusa és erőszakossága miatt nem kis felháborodást keltett a nézők körében. Magyarországon sokáig csak igen nagy szerencsével lehetett hozzájutni még ahhoz a változathoz is, amelyben egyetlen, szinkronszínésznek nem mondható magyarhang narrálta végig a játékidő minden egyes percét.

A trashfilmek trashfilmje később két folytatást is kapott, az új változat létrejöttét pedig már 13 éve tervezték, végül 2018-ban a Legendary Pictures kapta meg a megfilmesítési jogokat a Troma Entertainmenttel karöltve (a stúdió vezetői az eredeti változat rendező-író párosa).

2013-ban még arról is szó volt, hogy Arnold Schwarzenegger kapja a főszerepet, Guillermo del Toróról pedig egy ideig úgy hírlett, ő fogja elfoglalni a rendezői széket.

Végül A Toxikus Bosszúálló remake-jének rendezője Macon Blair, főszereplője pedig Peter Dinklage lesz, a filmben azonban feltűnik Kevin Bacon és Elijah Wood, valamint az eddig gyerekszínészként ismert Jacob Tremblay (A szoba, Jó srácok, Az igazi csoda) is.

A film előzetesét itt lehet megnézni: 

A napokban bemutatott első trailer ugyan nem árulja el, mikorra várható a premier, a filmrészletek azonban arról árulkodnak, hogy a gyártó nem engedi el teljesen a trashműfaj sajátos elemeit: az új film sem lesz erőszaktól és véres, obszcén jelenetektől mentes, egyes szereplők pedig az eredeti változathoz hasonlóan túljátsszák majd karaktereiket.

Peter Dinklage mindenesetre egy korábbi interjúban leszögezte: a film nem klasszikus remake-je lesz a '84-es változatnak.