2023.10.14 9:01
Olvasási idő 3:50
Maier Péter

10 szabály, hogy több meccsed legyen – így csináld meg az ideális fotókat Tinderre vagy Bumble-ra

10 szabály, hogy több meccsed legyen – így csináld meg az ideális fotókat Tinderre vagy Bumble-ra
Forrás Getty Images
ÉLETMÓD TÁRSKERESŐ TINDER

Vannak alaposabb és felszínesebb randiapp-felhasználók, de egy biztos: a képeket mindenki megnézi. Tök jó fotóid vannak, mégsem jönnek a meccsek? Lehet, hogy beleesel típushibákba, amikről nem is tudsz. Most eláruljuk, mik az ideális képek aranyszabályai.

Tinder. Grindr. Bumble. Happn. Társkereső appokkal Dunát lehet rekeszteni, de egy valami közös bennük: a képeink beszélnek helyettünk. Persze, van aki a biót meg az egyéb kérdés-válaszos dolgokat is elolvassa, de azért valljuk be, a nap végén az a koncepció lényege, hogy mit mutatsz magadról a képeiden. Meccselni mindannyian szeretnénk, de sokan sajnáljuk rá az effortot, hogy összerakjuk a megfelelő randiappos profilt. A GQ szakértők (profi fotósok, kreatív szakemberek, Tinder-királyok) segítségével összeállított egy listát, hogy miket érdemes figyelembe venni a képek kiválasztásakor, ezekből szemezgetünk mi is. 

1. Engedd el a csoportképeket!

Most őszintén: te szívesen keresed-kutatod az adott személyt olyan képeken, amelyen a haverjaival, barátnőivel állnak csoportban? Vannak olyan felhasználók, akik képesek kizárólag csoportos képeket feltölteni a saját profiljukra, ami nyilvánvalóan instant balra húzást von maga után. Szóval ne, ezt ne csináld. „Nem fogsz kitűnni, általában rossz minőségűek ezek a képek, és ami még fontosabb, másoknak meg kell dolgozniuk azért, hogy megtaláljanak rajtuk“ – mondja Saskia Nelson, a Hey Saturday kreatív vezetője. „Ráadásul miért vennéd be a képbe a barátaidat? Vagy jobban be fog jönni nekik valamelyik haverod, vagy taszítani fogják a potenciális partnereket. Egyik lehetőség sem vezet randihoz“.

Paris Hilton and Nicole Richie egy korabeli Motorolával szelfizik 2004-ben Forrás Dimitrios Kambouris/WireImage

2. Az a jó, ha a képek kifejezik a személyiségedet

Disztopikusnak tűnhet, de létezik olyan szakma, hogy profi Tinder-fotós, ennek egyik képviselője Jordan Shields, aki azt javasolja, hogy legyenek olyan képek a profilodon, amelyeken „olyan tevékenységet végzel, amiről a másik el tudja képzelni, hogy veled csinálná“. Add el magad úgy, mint akivel öröm időt tölteni.

Kiemelt tartalom
Szar volt a randid? Nem gond, jön a másik! – A roster datingről szakszerűen Szar volt a randid? Nem gond, jön a másik! – A roster datingről szakszerűen 2023.12.26 16:03

Ugyanakkor arra is ügyelj, hogy ne told túl a Tinder-kliséket: az utazós, sportolós, síelős, öltönyös, luxusvacsorás képekkel azért finoman bánj, ha ki akarsz tűnni a tömegből. A képeidnek többet kell elmondaniuk rólad, mint a biódnak. Utóbbit lehet, hogy el sem olvassák.

Mit mond erről Stefan-Pierre Tomlin, aki 2017-ben a legtöbbször jobbra húzott férfi lett a Tinderen?  „Dobj be egy fotót, amin valami hülyeséget csinálsz, vagy amin nem feltétlen tűnsz a legkifinomultabbnak. Ezzel önbizalmat és humorérzéket közvetítesz“ – javasolja. Fontos, hogy mutasd meg magad, a hobbijaid, legyen színes és változatos a profilod. Ezt mondja, Tomlin, aki... egyébként így néz ki:

3. Az outfit és az ápoltság fontos

Charlie Grosso profi fotós szerint tartsd minimumon a félmeztelen képeket. „Ne posztolj túl sok szelfit sem“ – teszi hozzá Shields. „Egy-két kép jó, de csak óvatosan, különben önimádónak fogsz tűnni“.

Nelson azt javasolja, hogy színes ruhákban pózolj, de ha nem szereted őket viselni, akkor keress színes hátteret a képekhez. Továbbá ne viselj napszemüveget, tudod, a szem a lé... Na érted. 

„Viselj új vagy tiszta ruhákat“ – javasolja Shields, aki szerint mindenképp győződjünk meg róla, hogy ápoltság szempontjából rendben vagyunk-e. „Tedd rendbe a szakállad és egyéb arcszőrzeted, esetleg borotválkozz meg" – üzeni a srácoknak.

4. Legyen rendben a háttér!

„A rendezetlen hátterek zavaróak és taszítják a szemet. Gyorsan elveszíted vele az emberek figyelmét“ – mondja Nelson. Ehelyett válassz inkább színes, egyszerű hátteret vagy olyat, ami elmond rólad valamit. „Annyi a szerepe, hogy bemutasson téged“ –  mondja Charlie Grosso profi fotós, aki azt javasolja, hogy hagyjuk a zavaró tényezőket és furcsa tárgyakat.

Kiemelt tartalom
8 árulkodó jel, hogy kamuprofil ismerkedik veled a Tinderen 8 árulkodó jel, hogy kamuprofil ismerkedik veled a Tinderen 2023.11.9 17:51

És – teszi hozzá Tomlin – semmi fürdőszobatükrös szelfi! „Hacsak nem egy alacsony költségvetésű horrorfilmhez jelentkezel meghallgatásra, engedd el ezeket.“

5. Ne használj régi fotókat! Tudjuk, hogy jól nézel ki rajta, de akkor sem

„Senki nem akarja átverve érezni magát egy randin már azelőtt, hogy leült volna“ – mondja Saskia Nelson.

Forrás Bloomberg

6. Kerüld a másokkal készült képeket!

Nem leszel vonzó egy másik embernek, ha azon kell gondolkodnia, hogy vajon a jelenlegi partnered (bizarr), az exed (még bizarrabb) vagy anyukád, apukád, gyermeked van a képen melletted. 

7. Magabiztosság és megbízhatóság

A képeidnek – mondják a szakértők – azt kell üzenniük, hogy te nem az a típus vagy, aki a férfiakkal vagy nőkkel kapcsolatos negatív előítéleteknek felel meg. Megbízhatóságot kell sugároznod, amire a legjobb módszer a szemkontaktus és a mosoly.

„Nem kell a legdögösebbnek lenned a Tinderen ahhoz, hogy felhívd magadra a figyelmet. A lényeg, hogy magabiztosnak és boldognak tűnj a bőrödben. Ezzel elérheted, hogy ne lejtsen a pálya azok felé, akik jobban néznek ki nálad“ – mondja Nelson. Győződj meg róla, hogy a testbeszéded nyitott, hogy magabiztosnak tűnsz, és ami a legfontosabb, ne tegyél fel olyan fotókat, amelyeknek a készítése során nem érezted jól magad. Azt az üzenetet kellene közvetítened, hogy elégedett vagy magaddal.

8. Mik a szándékaid?

Nyilván sokat segít, ha fent vagy egy appon, és annak van egy jól körülhatárolt profilja, azaz tudni lehet, hogy ott alkalmi vagy komoly párkapcsolatot keresnek az emberek. Ugyanakkor sokkal nagyobb esélyed van megtalálni, amit keresel, ha kifejezed, hogy mik a szándékaid. Ezt elegánsan le is írhatod, de a képeiddel is utalhatsz arra, hogy esetleg lazább viszonyban gondolkodsz: operálhatsz „rizikósabb“, többet mutató fotókkal. Amúgy kihasználatod a biódat is a célra, csak ne így:

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Tindertanár Szakkör (@tindertanar_szakkor) által megosztott bejegyzés

9. Szerkesztheted a képeidet, de ne told túl!

Van egy kisebb megbélyegzés a szerkesztett fotókkal kapcsolatban, hiszen van, akinek szokása csalni velük, de azért nem kell végletesen ódzkodni attól, hogy alkalmazzuk itt-ott egy kis effektelést. Ha segítségül hívnád a Photoshopot, hogy eltüntess egy szemetest a háttérből vagy esetleg egy pattanást a homlokodról, bőven belefér, csak maradj az ízléses keretek között, mert vagy nagyon feltűnő és átlátszó lesz a dolog, vagy később fogsz csalódást okozni azzal, ahogy kinézel. Egyik sem célravezető.

10. Kipróbálnál egy videót is? Engedd szabadon a képzeleted!

Bizony megérkeztek a videók is a társkereső appokba, ezeket ugyanakkor csak akkor van értelme használni, ha kreatívan tudod alkalmazni őket. „Ez nem egy állásinterjú“ – mondja Stefan-Pierre Tomlin – „Hitelességgel nyered meg a szíveket“. Mutasd meg a legerősebb képességeidet, legyen az sport, zene vagy viccmesélés. A cél nem az, hogy tökéletes legyél, hanem az, hogy kitűnj!

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!