2023.3.27., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Filmek és sorozatok
Kovács M. Dávid
2022.11.24 18:20
Olvasási idő  1:17

Tarantino belerúgott a szuperhősfilmekbe, aztán felbukkant egy Marvel-színész, és visszavágott

Amerika Kapitány az igazi sztár, nem pedig Chris Evans – állítja a Ponyvaregény és a Becstelen brigantyk rendezője. A Shang-Chit alakító Simu Liu viszont emlékeztette: abban az érában, amit Tarantino visszasír, csak az rúghatott labdába, aki fehér volt.

Kovács M. Dávid
2022.11.24 18:20 Olvasási idő  1:17
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Martin Scorsese után újabb filmes óriás szúrt oda a filmipart leuraló szuperhősfilmekbe: Quentin Tarantino szerint a Marvel-filmek főszerepeiben tündöklő színészek nem igazi filmsztárok, Hollywood elmarvelesedése a valódi filmcsillagok eltűnéséhez vezetett.

 

Tarantino állításának lényege, hogy a mozi világa a szuperhősök miatt veszíti el a legnagyobb csillagait, akiknek a neve többet ér, mint az őket megtestesítő színészeké.

 

Itt vannak ezek a színészek, akik azért lettek híresek, mert eljátszották ezeket a karaktereket. De ők nem filmsztárok. Ugye? Amerika Kapitány és Thor az igazi sztár. De nem én vagyok az első, aki ezt állítja. Már vagy ezerszer elmondták előttem

 

– mondta az új, Cinema Speculation című könyvével turnézó Tarantino a 2 Bears, 1 Cave podcast vendégeként.

 

A rendező leszögezte: nem gyűlöli ezeket a filmeket, gyerekként ő maga is gyűjtötte a Marvel-képregényeket, így huszonéves korában valószínűleg ő is bolondult volna az ezekből készült filmekért, ugyanakkor eléggé zabos rájuk, mert teljesen leuralják a mozik világát, könnyen támadhat olyan érzése az embernek, hogy manapság már csak szuperhősfilmek készülnek, minden más le van tojva, labdába se lehet rúgni mellettük.

Simu Liu is bírta az aranykort, pedig az csak a fehérekről szólt

Miután Tarantino kiterítette a lapjait, a tavalyi, Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája című Marvel-mozi főszerepét alakító Simu Liu a Twitteren emlékeztette a rendezőt, hogy ezek a filmek – és a mögöttük álló stúdió – minden eddiginél nagyobb esélyt adtak a filmiparban korábban alulreprezentált közösségeknek, hogy megjelenhessenek a mozik vásznain.

 

Simu Liu Forrás: Vivien Killilea / Getty Images

 

„Ha csak olyan emberek dönthetnének a filmsztárságról, mint Tarantino vagy Scorsese, soha nem kaptam volna lehetőséget arra, hogy megkapjam egy 400 millió dollárt meghaladó film főszerepét. (...)

 

Egyetlen filmstúdió sem tökéletes, és soha nem is lesz az. De büszke vagyok arra, hogy egy olyan stúdióval dolgozhatok, amelyik folyamatos erőfeszítéseket tesz, hogy egyre sokszínűbb legyen a filmvásznon. (...)

 

Én is szerettem Hollywood aranykorát... de az iszonyúan fehér volt“ – írta egymást követő tweetjeiben Simu Liu, az első olyan ázsiai származású (egyébként kanadai) színész, aki főszerepet kapott egy világszerte több mint 400 millió dollárt termelő stúdiófilmben.

 

(via Variety; CNN; IGN)

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Rocco Spaziani / Mondadori Portfolio / Getty Images
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában filmek és sorozatok
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra