2023.9.19 17:09
Olvasási idő 0:40
Masszi-Rigó Csilla

Elítélték Marilyn Mansont, aki munka közben alázott porig egy koncertvideóst

ARCOK EGYESÜLT ÁLLAMOK KONCERT MARILYN MANSON

Az énekesre pénzbüntetés és húszórányi közmunka vár, miután egy 2019-es koncertjén előbb leköpött egy Susan Fountain nevű videóst, majd később taknyot lövellt rá New Hampshire-ben.

Húszórányi közmunkára és 1400 dollár (kb. félmillió forint) kifizetésére kötelezte a bíróság az amerikai egyesült államokbeli New Hampshire államban Marilyn Mansont, miután a zenész 2019-ben alázott meg egy Susan Fountain nevű videóst az egyik koncertjén.

Marilyn Manson 2020-ban a Vanity Fair Oscar-afterpartyján Forrás Frazer Harrison/Getty Images

A rendőrségi jegyzőkönyv és a korábbi felvételek szerint az énekes egy New Hampshire-i koncertjén odament a színpad széléről videózó Fountainhez, leköpte, majd később visszament hozzá, letérdelt, és egyik orrlyukát befogva takonyt lőtt a nőre. Noha az esetről felvételek is készültek, ennek ellenére Manson először ártatlannak vallotta magát testi sértés vádjában, és bűnösségét később sem ismerte el, csak a vádat.

Soha senki nem alázott meg és bánt úgy velem, mint ő. Az, hogy leköpött, és rám fújta az orrát, a legundorítóbb dolog volt, amit ember valaha tett velem

– írta Fountain a bíróságnak küldött levelében.

A 20 óra közmunka és a pénzbírság mellett Mansonnak a következő két évben kötelező bejelentenie a rendőrségnek, ha New Hampshire-ben tervez koncertezni, közmunkáját pedig jövő év februárjáig igazolnia kell. Ahogy az énekes fogalmazott, gyógyulófélben lévő emberekkel szeretne foglalkozni kötelező közmunkaideje alatt.