2023.9.15 14:40
Olvasási idő 0:37

133 éves lenne Agatha Christie – Nézd meg te is a nem mindennapi magyar filmet Poirot kalandjáról!

FILMEK + SOROZATOK AGATHA CHRISTIE MÁCSAI PÁL MAGYAR FILM

"A titokzatos stylesi eset" különleges filmes eszközökkel dolgozza fel Poirot egyik izgalmas nyomozását. A Mácsai Pál közreműködésével készült magyar filmet most te is megnézheted!

Agatha Christie hagyatéka örök, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy történeteit halála után közel 50 évvel később is falja a közönség, legyen szó a krimi idősebb rajongóiról vagy a bűnügyi történetek fiatal kedvelőiről.

A krimi nagyasszonya 1890. szeptember 15-én látta meg a napvilágot, születésének 133. évfordulója alkalmából pedig egy izgalmas és rendhagyó magyar film lett elérhető a YouTube-on és a Vimeón, amely Poirot stylesi esetét dolgozza fel. 

A titokzatos stylesi eset című avantgárd krimit Lichter Péter rendezte, forgatókönyvét pedig Kránicz Bence írta. Az egész estés film állami támogatás nélkül, több mint száz némafilm képi anyagának felhasználásával jött létre. A titokzatos stylesi esetet 2022 nyarától havi rendszerességgel vetítették a Bem moziban, a nemzetközi közönség pedig februárban, a Rotterdami Nemzetközi Filmfesztiválon találkozhatott vele. Több külföldi lap, például a Little White Lies és a Filmmaker Magazine is méltatta az alkotás ötletességét és a regény adaptációjának újszerűségét. A Mácsai Pál főszereplésével készült film producere Hegyesi Fanni, sound designere Kovács-Vajda Bence volt.