2023.9.11 10:03
Olvasási idő 1:00
Maier Péter

Utolsóként, de lépett a Manchester United: felfüggesztették az erőszakkal vádolt játékosukat

SPORT ANTONY CSALÁDON BELÜLI ERŐSZAK FOCI MANCHESTER UNITED

A brazil válogatottból már előző hét elején kitiltották Antonyt, a Manchester United csatárát.

Felfüggesztette, illetve az edzések látogatásától is eltiltotta Antonyt a Manchester United labdarúgócsapata. A focistát előző hét elején a brazil válogatottból is kitiltották, miután volt barátnője feljelentette a Sao Pauló-i rendőrségen, mintegy 70 oldalnyi bizonyítékot felmutatva arra, hogy a férfi bántalmazta.

Vasárnap az angol klub is reagált a történtekre, és – a Sky Sports beszámolója szerint közös döntéssel – felfüggesztették a 23 éves focista játékjogát. „A klub elítéli a kegyetlenség és az erőszak minden megnyilvánulását” – írják közleményükben.

Ezt a döntést közösen hoztuk meg, és az volt a célja, hogy fenntartsa az egészséges környezetet a csapaton és a klubon belül. Szeretném megismételni, hogy ártatlan vagyok, és együtt fogok működni a rendőrséggel, hogy segítsek feltárni az igazságot. Remélem, mihamarabb visszatérhetek a játékhoz

– írja a játékos Instagram-oldalán. 

Ahogy korábban írtuk, Antonyt volt barátnője, Gabriela Cavallin családon belüli erőszakkal vádolja. A nő beszámolója szerint a focista többször is bántalmazta, még akkor is, amikor Cavallin terhes volt. A nő szerint egy későbbi bántalmazás során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy elmozdult a mellimplantátuma, ekkor a Manchester United két orvosa is megvizsgálta, végül műtétre kényszerült.

Antony a szeptember 3-i, Arsenal elleni rangadón Forrás Michael Steele/Getty Images

Nem Antony az egyetlen United-labdarúgó, aki miatt a manchesteri klubnak magyarázkodnia kellett az utóbbi időben. Pár hete kiszivárgott információk szerint a klub vissza akarta integrálni a csapatba azt a Mason Greenwoodot, aki nyilvános felvételek alapján durván bántalmazta barátnőjét, ugyanakkor a bíróság felmentette. Amikor azonban kiderült, hogy a Manchester United a visszahozatalát tervezi, a nyilvánosság felhördült, a klub pedig végül megvált a játékostól. Antony esetében most kivárnak a további fejleményekig.