2023.9.4 10:15
Olvasási idő 1:14
Maier Péter

Grimes elég elhatározott: az űrben szeretne meghalni

ZENE GRIMES

De először rendben akarja tudni a gyerekeket, mielőtt kiköltözik.

Elon Musk egykori kedvese, Grimes a WIRED-nek adott nagyinterjút, amelyben szó esett gyerekkoráról, a mesterséges intelligenciáról és a tech-milliárdosról, akivel két közös gyermeke van.

Mint az köztudott, Musk a SpaceX űrkutatási vállalat tulajdonosa, az együtt töltött idő alatt pedig Grimes érdeklődését is felkeltette, hogy mi van a Földön túl. Amikor megkérdezték tőle, hogy szeretne-e egy nap ellátogatni az űrbe, meglehetősen érdekes választ adott:

Remélem, hogy az űrben halok meg.

Hozzátette, szeretne olyan messzire utazni, ahonnan a teste már képtelen lenne visszatérni. Az énekesnő elmondta, menő lenne ellátogatni a Marsra is és megnézni azokat a megastruktúrákat, amelyeket az emberek építhetnek a vörös bolygón.

Bár ki tudja, hogy ez valóban megtörténik-e a következő három évtizedben.

Claire Boucher (ez anyakönyvi neve) bakancslistáján szerepel az is, hogy „olyan exobolygókra menjünk, amelyek alkalmasak a lakható életre, és az embereket olyan mesterséges intelligenciával tervezzük, amely azokra a környezetekre van optimalizálva, mert biztos vagyok benne, hogy kicsit más lesz“.

Kiemelt tartalom
Playback Péntek: Travis Scott, AKC Kretta, Post Malone, young B!TE és Oxy Beat$ a heti megjelenések között Playback Péntek: Travis Scott, AKC Kretta, Post Malone, young B!TE és Oxy Beat$ a heti megjelenések között 2023.7.28 13:31

Az interjú során azonban kifejtette, mi akadályozná meg abban, hogy elhagyja a Földet: „Ha fontos felelősségem lenne maradni, például, ha a gyerekeimnek unokái születnének, és tényleg szükségük lenne rám, akkor lehet, hogy meggondolnám magam” – mondta.

„De a legjobban az tetszene, ha új világokat látnék. Szeretnék a Marsra költözni“ – tette hozzá.

„De várnom kell, amíg a gyerekeim meglesznek egyedül. Úgy 25 éves korukig. Azt hiszem, ha a Földön halnék meg, az utolsó pillanataimban megbánnám. Ha az űrben halnék meg, akkor azt mondanám, »nagyszerű életet éltél, mindent megtettél, amit akartál«“.


Elon Musk SpaceX-jének terve, hogy embereket juttasson a Marsra. Az év elején a cég egy animációs klipet tett közzé, amely egy ötletet vázol arról, hogyan fogjuk ezt elérni. A SpaceX csillaghajója akár 100 embert is képes lesz elszállítani a Marsra, egy olyan cél felé, amely 250-szer olyan messze van, mint a Hold. Ez azt jelenti, hogy az utasok körülbelül hat hónapig lesznek úton.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

☘︎𝔊𝔯𝔦𝔪𝔢𝔰࿎ (@grimes) által megosztott bejegyzés