2023.9.1 11:55
Olvasási idő 0:48
Maier Péter

Megváltoztak a hamburgerreceptek a Mekiben

GASZTRO MCDONALD'S

Fejlesztettek a Sajtburgeren és a Big Mac-en.

Célul tűzték ki a McDonald's-ban, hogy legendás burgereiken érzékelhető változást érjenek el. A cél: legyen még forróbb a húspogácsa, olvadtabb a sajt és ízletesebb a zsemle.

Kóstoltátok már a megújult Dupla Sajtburgert? Forrás McDonald's

A konyhai elkészítési folyamatok megújításának köszönhetően a klasszikus marhahúsos szendvicsek ismerős, mégis új ízélményt nyújtanak. Az egyik legfontosabb változás a marhahús sütésében történt. Az új folyamat lehetővé teszi, hogy a húspogácsa még forróbban kerülhessen a szendvicsekbe. A Sajtburger és a Big Mac esetében pedig a só és bors mellett a hagymát is már a grillen rászórják a húspogácsákra, hogy karakteresebb és zamatosabb legyen az ízük. A forróbb hús és a konyhatechnológiai változások együttesen azt eredményezik, hogy a marhahúsos burgerekbe kerülő sajt is még olvadtabb, mint korábban. A szaftosabb élmény a Big Mac esetében a másfélszeresre növelt szószmennyiségnek is köszönhető, a felhasznált zsemlék pedig a megújult receptúrának köszönhetően még ízletesebbek a cég közlése szerint.

Hazai vállalatunk 35 éves fennállása során rendszerünk újabb jelentős mérföldkövéhez érkeztünk el azzal, hogy közkedvelt klasszikus marhahúsos burgereinket megújult formában kínáljuk vendégeinknek. Éttermeinkben még forróbb, még ízletesebb Big Mac-el, Sajtburgerrel, vagy akár McRoyallal találkozhatnak országszerte, így könnyen meggyőződhetnek arról, hogy érdemes újra felfedezni a marhahúsos Mekis szendvicseket.

– fogalmazott Égi Zsolt, a hazai McDonald's éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. ügyvezető igazgatója.

Ti próbáltátok már a megújult burgereket?