2023.3.28., kedd

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Tech
Kaposi Máté
2022.11.23 13:33
Olvasási idő  0:58

Lázadások törtek ki a világ legnagyobb iPhone gyárában

Az embertelen körülmények és az elképesztően szigorú COVID szabályzások miatt a helyi biztonsági erőkkel csaptak össze a dolgozók.

Kaposi Máté
2022.11.23 13:33 Olvasási idő  0:58
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

A kínai vezetés a mai napig a zéró tolerancia elvét vallja a COVID elleni védekezésben, ez pedig sokszor vezet abszurd megoldásokhoz. Egyik pillanatról a másikra zárhatnak le üzleteket, gyárakat, akár egész városokat, a helyieknek pedig esélyük sincs felkészülni. 

 

Ez a módszer vezetett oda, hogy pár nappal ezelőtt lezárták a közép-kínai Henan tartományban, Csengcsouban üzemelő Foxconn gyárat is. A világ legnagyobb iPhone gyártó létesítménye gyakorlatilag foglyul ejtette dolgozóit, ezzel egyrészt a fertőzés terjedését szeretnék elkerülni, másrészt a termelés fenntartása is fontos szempont. A dolgozókat viszont embertelen körülmények között tartják a gyárban, borzasztó higiéniai állapotok között kell munkát végezniük, illetve kellő mennyiségű élelem sem jut a munkásoknak. A Twitterre feltöltött felvételek szerint a tiltakozások erőszakos fordulatot vettek, a gyár dolgozói a helyi biztonsági erőkkel is összecsaptak, akik több munkást megvertek. 

 

 

A rendőrség könnygázt is bevetett a tiltakozók ellen. Beszámolók szerint 100 ezernél is több munkást érint a lezárás, ők a feloldásig nem hagyhatják el a gyár területét, illetve az itt felállított munkásszállókat sem. 

 

 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Getty Images / SOPA Images
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában tech
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra