2023.8.25 15:22
Olvasási idő 1:06
Kovács M. Dávid

Nyilvánosságra hozta a Spotify az idei nyár legnagyobb slágereit, több nagy meglepetést is tartogat a lista

ZENE LISTA SPOTIFY STREAMING

Eslabon Armado és Peso Pluma "Ella Baila Sola" című száma lett az idei nyár legtöbbet streamelt száma a Spotify szerint, ami olyan előadókat utasított maga mögé, mint Bad Bunny, Taylor Swift, Miley Cyrus, Harry Styles, Olivia Rodrigo és Dua Lipa.

Egy 24 éves mexikói énekes, Peso Pluma és a szintén mexikói zenét játszó, ugyanakkor Kaliforniában alakult Eslabon Armado zenekar közös dala, az Ella Baila Sola lett az idei nyár legtöbbet hallgatott dala a Spotify hivatalos közlése szerint, amely a nyári hónapok alatt összesen 367 millió lejátszást húzott be a platformon világszerte.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Spotify News (@spotifynews) által megosztott bejegyzés

2023 nyarának legnagyobb Spotify-slágere ráadásul az amerikai toplistán is az előkelő második helyet szerezte meg, az Egyesült Államokban egyedül Morgan Wallen amerikai countryénekes Last Night című szerzeménye tudott több streamet összeszedni ezen a nyáron. Peso Pluma ezen felül két másik számmal is szerepel a globális top 20-ban: a Yng Lvcasszal közös La Bebe (Remix) az ötödik helyet, míg a Bizarrappel együtt jegyzett Peso Pluma: Bzrp Music Sessions, Vol. 55 a tizennegyedik helyet csípte meg.

Az Ella Baila Sola című trekket a globális top 20-ban közvetlenül a második helyen Bad Bunny Where She Goes című száma követi, majd a dobogó legalsó fokán a BTS-tag Jungkook és Latto Seven című közös produkciója végzett. Rajtuk kívül az első tízbe többek között Taylor Swift Cruel Summer című dala, Miley Cyrus Flowers című száma, illetve Harry Styles As It Was című slégere fért még bele.

Kiemelt tartalom
12 film és sorozat, amit érdemes csekkolnod áprilisban a Netflix, az HBO Max, a SkyShowtime és a Disney+ kínálatából 12 film és sorozat, amit érdemes csekkolnod áprilisban a Netflix, az HBO Max, a SkyShowtime és a Disney+ kínálatából 2024.4.4 19:51

A lista második fele is tele van nagy előadók dalaival: ebben a mezőnyben szerepel például SZA és a Kill Bill, Olivia Rodrigo és a Vampire, Dua Lipa és a Dance The Night, az Arctic Monkeys és az I Wanna Be Yours, illetve Rema és Selena Gomez a Calm Down című számmal. A top 20 másik nagy meglepetése, hogy csak egyetlen rap/hip-hop trekk kapott helyet rajta: Dave és Central Cee Sprinter című száma a kilencedik helyen végzett.

A teljes listát itt tudjátok végigböngészni, további infók a Spotify Newsroom cikkében:

Forrás Spotify Newsroom