2023.8.25 11:02
Olvasási idő 0:30
Kovács M. Dávid

Újabb medveészlelés Magyarországon: ezúttal turisták találkoztak a bükki nagyragadozóval

UTAZÁS ÁLLATVILÁG ERDŐ MEDVE TERMÉSZETJÁRÁS

Gallér, a bükki medve egy csapat természetjáróval futott össze a Bükk-fennsíkon. A ritka találkozást követően mindenki ment tovább a saját útján.

Ismét európai barnamedvét észleltek a Bükkben: a faj egyik példánya ezúttal azonban nemcsak a vadkamerákon keresztül mutatta meg magát, hanem hús-vér valójában is. Az állattal túrázók találkoztak csütörtökön, akik mindjárt jelentették is az esetet a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságnak.

Barnamedve a Veresegyházi Medveotthonban Forrás Kozma Attila / BNPI

A BNPI honlapján közzétett hír szerint a természetjárók a Bánya-hegy és a Kis-kőháti-zsomboly közötti turistajelzésen pillantották meg az állatot. A leírásuk alapján az egyed – a világos nyaki elszíneződés alapján –  valószínűleg azonos az előző hetekben vadkamera által felvett példánnyal, akit Gallérnak neveztek el.

Konfliktus a turisták és a medve között nem történt, ki-ki ment tovább a saját útján.

A BNPI azt kéri: hasonló találkozás esetén mihamarabb értesítsük őket ügyeleti telefonszámukon (30/861-3808), illetve kövessék az oldalukon is közzétett viselkedési szabályokat.

Kiemelt tartalom
A svájci farkas esete arra is rávilágít, hogy újra kell tanulnunk a nagyragodozókkal való együttélést A svájci farkas esete arra is rávilágít, hogy újra kell tanulnunk a nagyragodozókkal való együttélést 2023.4.20 16:57

Ez pedig Gallér a BNPI 2023. augusztus 2-án készült felvételén: