2023.8.3 14:29
Olvasási idő 0:48
Krajnyák Petra

Elutasította az ügyészség a magyar sztárfocista büntetőügyi panaszát

Elutasította az ügyészség a magyar sztárfocista büntetőügyi panaszát
Forrás Mohos Márton / 24.hu
SPORT FOCI SZALAI ÁDÁM

Tavaly keveredett verekedésbe a magyar válogatott korábbi csapatkapitánya, Szalai Ádám, aki a jogi minősítés ellen jelentett panaszt.

Szalai Ádám tavaly december 29-én keveredett verekedésbe testvérét védelmében, akit részeg fiatalok inzultáltak. A magyar válogatott egykori csapatkapitánya tagadta a bűnösségét és jogos védelemre hivatkozott, mikor súlyos testi sértés kísérletének gyanújával kihallgatták.

Történelmi siker a Molineux Stadionban Forrás Getty Images / James Baylis - AMA

Szalai tagadta bűnösséget és az őt érő újabb vádakat. A 24.hu értesülései szerint a focista öccsét védte a Bazilikánál kirobbanó verekedésben. Júniusban a súlyos testi sértés kísérlet vádja ellen tett panaszt, melyet a most Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség elutasított. Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője a 24.hu-nak azt nyilatkozta, hogy a rendőrség a korábban közölt gyanúsítást súlyos testi sértés bűntett kísérletére módosította.

Tavaly télen egy 21 éves férfi a Bazilikánál sétált a barátaival, amikor megkért valakit, hogy készítsen fotót róluk. Nem tudták, hogy az illető Szalai Ádám testvére. A fiatal az elutasításra trágár hangnemben visszakérdezett: „Miért nem, te f*szfej?!” A Sportal-nak a focista úgy emlékezett vissza:

Valójában az öcsémmel voltam egy találkozón, majd az elköszönésünk után azt láttam, hogy négy nagyon részeg fiatal körbeveszi a testvéremet, az egyikük pedig olyasmit üvöltött az arcába, ami itt idézhetetlen lenne, de támadásra utalt. Jó néhány méternyi távolságból is úgy értékeltem, hogy meg akarják verni a testvéremet. Ezt természetesen nem hagyhattam, visszarohantam, és egy rúgással eltávolítottam a testvéremtől az üvöltöző embert.