2023.8.2 8:36
Olvasási idő 1:14
Szécsi Krisztián

Body shaming és vaginába feltolt banán – Szexuális zaklatás vádjával állhat Lizzo bíróság elé

ZENE LIZZO SZEXUÁLIS ERŐSZAK SZEXUÁLIS ZAKLATÁS VILÁGZENE ZENE
Érzékeny tartalom
A cikk tartalmazhat:
  • terméket vagy szolgáltatást 18 éven felüliek számára
  • szex, meztelenség vagy más felnőtt tartalom
  • erőszakos, véres vagy arra érzékenyek számára nem megfelelő tartalom
Igen, elmúltam 18 éves
És el szeretném olvasni a cikket.
Vissza a nyitóoldalraVissza

A body positivity egyik legismertebb arcáról igen fura sztorik láttak napvilágot.

A többszörös Grammy-díjas énekesnőt, Lizzót három korábbi táncosa perelte be szexuális zaklatás vádjával, plusz a kirekesztő munkakörülményekre hivatkozva – írja az NBC News. A  Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságra benyújtott feljelentés a művészen kívül kártérítésra kötelezné az egész Lizzo's Big Grrrl Big Touring produkciós céget és Shirlene Quigley-t, Lizzo háttértáncosainak vezetőjét is. A per mögött álló három táncos, Arianna Davis, Crystal Williams és Noelle Rodriguez 2021 óta dolgoznak a brandnek.

Forrás Arik Mazur / Contributor

A feljelentés egy sor incidenst sorol fel a lehető legnagyobb részletességgel. Például egy amszterdami koncert után Lizzo állítólag arra kényszerítette Davist, hogy fogja meg egy meztelen klubtáncosnő melleit, de olyan esetekről is olvasni, hogy a holland szórakozóhelyen az énekes arra kérte a lányokat, hogy „egyenek banánt a táncosok vaginájából“, meg hogy „kapják el p*ncijukból kilövelt (?) vibrátorokat“. Továbbá Lizzót azzal is vádolják, hogy koreográfusával, Tanisha Scottal együtt többször megszégyenítették Davist súlya miatt. Davis úgy mesélt erről, hogy felmerült Lizzóékban, hogy a táncosnőnek problémái lehetnek, hiszen „kevésbé tűnt elkötelezettnek“, de végülis Davisben az a benyomás támadt, hogy a súlygyarapodása miatt kell szabadkoznia. Plusz ezt követően „egy csomó intim és személyes dologról kellett beszélnie, hogy megtarthassa állását“. Továbbá a vád alá esik még a faji megkülönböztetés és a gyér fizetés is.

Shirley Quigley személye ellen az erős bigottizmus volt a vád. A lányok azt nyilatkozták, hogy túl erőteljesen akarta keresztény hitét másokra erőltetni, na meg hogy igencsak ítélkezett mindazok felett, akik házasság előtt is éltek már szexuális életet. Állítólag az egyik táncosnő szüzességéről még közösségi médiás felületein is kendőzetlenül beszélt.

Kiemelt tartalom
Úgy gyarapodnak a súlyos szexuális bűncselekményekről szóló vádak Sean Diddy Combs ellen, hogy már követni is nehéz Úgy gyarapodnak a súlyos szexuális bűncselekményekről szóló vádak Sean Diddy Combs ellen, hogy már követni is nehéz 2024.4.20 10:42

A hírek szerint Davis és Williamst kirúgták a tánccsoportból, Rodriguez meg maga mondott fel az események tükrében. Ha igaznak bizonyulnak a vádak, az igencsak kellemetlen kihatással lesz az énekesnő karrierjére, lévén, hogy brandje gyakorlatilag a teljes önelfogadáson, testpozitivitáson és létigenlésen alapszik. Egyébként a tea annyira forró, hogy csak úgy, mint anno az amerikai műsorvezetőm, Ellen DeGeneres kapcsán, a YouTube-ot gyakorlatilag ellepték a Lizzót gyalázó videók.