2023.7.19 14:03
Olvasási idő 1:03
Szöllősi Anna

Az egész internet felháborodott a húszéves magyar teniszező sportszerűtlen húzásán

SPORT BUDAPEST GRAND PRIX TENISZ

A magyar tenisz ezúttal nem épp a sikerei miatt került a nemzetközi sajtó látószögébe.

Botrányba torkollott a Budapest Grand Prix első fordulójában rendezett Tóth Amarissa Kiara – Csang Suaj mérkőzés, miután a második helyen kiemelt, világranglista-28. kínai az első szettben feladta a meccset. A történteket a világsajtó sem hagyta szó nélkül: az egyik szakíró, José Morgado „sokkoló jelentekről” írt, az oldalán pedig már 2,5 millióan látták az ominózus esetet.

5-5-ös állásnál Csang Suaj egyik ütése után a vonalbíró közbeszólt, hogy kint volt a labda; a kínai játékos vitatta az ítéletet és a közvetítésben mutatott kép alapján is úgy tűnt, hogy a labda csípte a vonalat, a székbíró azonban szintén azt jelezte, hogy széles volt az ütés.

Csang a meccs ellenőrét hívatta volna, de ez nem történt meg, majd Tóth nem sokkal később letörölte a kérdéses nyomot, annak ellenére, hogy a versenytársa kérte, ne tegye. Csang kifogásolta is a példátlan cselekedetet.

Csang ezt követően elveszítette az adogatójátékát, ápolást kért, majd sírva, pánikrohamra hivatkozva feladta a mérkőzést, de még kiszólt a közönségnek, ami korábban kigúnyolta őt. A kínai játékos egyébként épp a közelmúltban beszélt arról, hogy mentális problémákkal küzd a kínai sajtó túlzott elvárásai miatt.

Kiemelt tartalom
Helló, tenniscore! Ilyen a Challengers utórezgése a divatvilágban Helló, tenniscore! Ilyen a Challengers utórezgése a divatvilágban 2024.5.29 18:30

Tóth viselkedésére rátett egy lapáttal, hogy a játék végén magasba emelt kezekkel ünnepelte továbbjutását. Csuaj alulmaradt, de fölényes erkölcsi győzelmet aratott, miután a történtek ellenére kezet fogott a székbíróval és a magyar lánnyal.