2023.7.18 15:51
Olvasási idő 0:58
Masszi-Rigó Csilla

A Tinderezők kétharmada párkapcsolatban él – Mutatja ki egy új kutatás

ÉLETMÓD TÁRSKERESŐ TINDER

A Tinder visszautasítja a kutatás során megállapított eredményeket.

Egy friss kutatás szerint a Tinderezők mintegy kétharmada párkapcsolatban él. Az NBC News cikke egy nemrég készült tanulmányra alapozza a hírt, melyben 1387, 18 és 74 év közötti felhasználót kérdeztek arról, milyen párkapcsolati státuszban volt az alkalmazás használatának idején.  

A válaszadók mintegy kétharmada azt válaszolta, hogy már párkapcsolatban él, egyesek házasságot is kötöttek, a megkérdezettek fele pedig azt állította, egyáltalán nem érdekli őket a randizás. 

Forrás GETTY IMAGES

A kutatás eredményét természetesen a Tinder is véleményezte, a társkereső szerint azonban félrevezetőek az adatok, és nem reprezentálják hűen a valóságot. A Tinder szóvivője szerint már az is megtévesztő volt, hogy a válaszadók csupán három lehetőséget kaptak arra, hogy definiálják párkapcsolati helyzetüket: nőtlennek, párkapcsolatban élőnek vagy özvegynek jelölhették meg magukat. A kutatás során persze több kérdés is felmerült, így a válaszadóknak arról is kellett beszélniük, miért használják az alkalmazást, mi a motivációjuk, de nyilatkozniuk kellett arról is, mennyire döntenek impulzívan húzogatás közben, illetve mennyire gondolják magukat magányosnak. 

Kiemelt tartalom
Szar volt a randid? Nem gond, jön a másik! – A roster datingről szakszerűen Szar volt a randid? Nem gond, jön a másik! – A roster datingről szakszerűen 2023.12.26 16:03

Mint az talán nem meglepő módon kiderült, a felhasználók többsége azért megy a Tinderre, hogy egy kicsit szórakozzon, elüsse az üres, dologtalan perceket, sokan még abban bíznak, így könnyebben találnak hozzájuk hasonló embereket. Bár sokan vannak, akik nem reménykednek komoly eredményekben az alkalmazását használva, többen érzik becsapva magukat amiatt, hogy rengeteg felhasználó csupán szórakozásképpen, rövidtávú kapcsolatok kialakítására használja az appot. Igen ám, csakhogy a Tinder sosem hirdette magát úgy, mint az igaz szerelem megtalálásának platformja, a fejlesztőknek pedig éppen az lenne a céljuk, hogy minél több ideig használják az alkalmazást a userek.