2023.7.18 13:44
Olvasási idő 1:00
Masszi-Rigó Csilla

10 napig bujkált egy reptéren a magyar nő – Embercsempészek elől próbált megszökni

UTAZÁS EMBERCSEMPÉSZET REPÜLÉS

A nőt két férfi kereshette az amerikai Houston városának repülőterén.

Napokon keresztül bujkált egy magyar nő a houstoni George Bush repülőtéren, miután állítása szerint két férfi kereste őt – számolt be a hírről az RTL. A helyi hírek szerint embercsempészet áldozata lehetett, a magyar származású nő pedig 10 napon át igyekezett megbújni a férfiak elől az épületben található mosdókban. 

Forrás GETTY IMAGES

A furcsa esetre egy reptéri dolgozó figyelt fel, Monica Phillips ugyanis éppen arra szakosodott, hogy a potenciális embercsempészeket és az arra utaló jeleket szúrja ki a terminálon. Munkájának részeként rengeteg telefonhívást kap, így esett meg, hogy június 2-án egy férfi telefonon érdeklődött édesanyja holléte felől, aki állítása szerint 5 nappal korábban szállt fel a texasi Lubbockból Houstonba tartó gépre, azóta viszont nem hallott felőle. 

Phillips-nek azonnal gyanús lett, hogy a férfi 5 nap után érdeklődött rokona hollétéről, így végül a helyi rendőrség felé továbbította a hívást, a hivatalos szervek azonban nem kaptak bejelentést a nő eltűnéséről. június 7-én Phillips a reptéren vett észre egy nőt, aki nem tudott angolul kommunikálni az ottani rendőrökkel. Az embercsempészettel foglalkozó dolgozónak azonnal eszébe jutott, hogy talán éppen efelől az ember felől érdeklődött pár napja egy férfi telefonon, így fordítóprogram, majd végül egy magyarul értő munkatárs segítségével kezdett el beszélni a nővel. 

Kiemelt tartalom
A legikonikusabb reptéri outfitek, amik láttán még egy 12 órás autóút is kellemesnek tűnik A legikonikusabb reptéri outfitek, amik láttán még egy 12 órás autóút is kellemesnek tűnik 2024.7.3 18:57

Mint kiderült, a nő két férfi társaságában utazott Lubbockból Houstonba, és Európába mentek volna tovább, a nő viszont a houstoni reptéren elszökött, és a terminál mosdóiban bújt meg, útlevele viszont a két férfinál maradt. Ügyével már embercsempészet gyanúja miatt a helyi szervek foglalkoznak, a nőt pedig bujkálását követően kórházba szállították, mivel 10 napig tartó rejtőzködése miatt rendkívül legyengült.