2023.7.14 14:25
Olvasási idő 1:34
Kovács M. Dávid

Az Analog Balaton, a Fran Palermo, a Mary PopKids és a Jazzbois koncertjeivel tér vissza a kedvenc zenekaraid kedvenc fesztiválja

ZENE FESZTIVÁL KASTÉLY LA BOUM

Ezen a nyáron is megrendezik az idei fesztiválszezon egyetlen magyar kástélyházibuliját. A La Boum fesztiválon idén is lesznek szupertitkos koncertek, de csak a helyszínen derül majd ki, hogy melyik előadók adnak exkluzív szobakoncerteket.

Idén negyedik alkalommal tér vissza a La Boum fesztivál július 21-én és 22-én, azaz jövő pénteken és szombaton, a pusztazámori Öregtölgy Kastélyba.

2023-ban is lesz La Boum fesztivál Forrás La Boum

Az idei line-upban a visszatérő zenekarok – mint az Analog Balaton, a Fran Palermo, a Mary PopKids, a Jazzbois és Perrin – mellett új előadókat is találni: a 2023-as La Boumon már biztosan fellép a Kolibri, a Wavy Kollektíva, a Hari Drama, Lau és Konkoi is.

Elég későn kezdtük el szervezni az idei La Boumot, főként azért, mert nem voltunk biztosak benne, hogy belevágunk, elég sűrű a nyár, de annyian írtak a korábbi látogatók és zenekarok közül, hogy legyen, jönnének, hogy ez megadta a löketet.

– mondta Makumi Kamau főszervező.

Ahogy a bookingért felelős Czeglédi Szabolcs "Szasza" meséli, a line-upot teljes mértékben a saját ízlésük alapján tették össze idén is. Ő egyébként a La Boum mellett az Akvárium Klubban, a Bánkitón és az Isolation fesztiválon is dolgozik, nem mellesleg a Run Over Dogs frontembere, akik az idei egyetlen koncertjüket a pusztazámori fesztiválon adják.

"Idén is tervezünk pl. titkos koncerteket, amikor is egy kastélyszobában egyszerre 3-4 embernek ad mini-koncerteket egy előre be nem jelentett előadó." Forrás La Boum

A szervezők nem titkolt szándéka, hogy elérjék: a közönség a fesztiválra érkezzen, és ne egy-egy előadóra. „Szeretnénk, ha megbíznának bennünk és az ízlésünkben, és nyissanak arra, hogy találkozzanak valami új és izgalmas dologgal“ – mondják.

Kiemelt tartalom
A 2024-es Coachella ruhákban: jetik, cserkészek, punkok és Jézus A 2024-es Coachella ruhákban: jetik, cserkészek, punkok és Jézus 4 nappal ezelőtt

Ilyen például a tavalyi fesztivál egyik abszolút fénypontja, Richard Zalai és Oláh Anna festőművész (Anna Amelie) közös performansza, amely kifejezetten a La Boumra állt össze. De ilyen különlegesség volt például a legendás Víg Mihály rögtönzött előadása egy pianínón a parkolóban.

Ezeket a pillanatokat nem lehet táblázat-szerűen betervezni, sokkal inkább jó karaktereket kell egy jó hangulatú helyre begyűjteni, és teret adni nekik. Egy jó kastély-házibuli alappillérei ugyanis a kastély és a társaság, a zene csak hab a tortán. Idén is tervezünk pl. titkos koncerteket, amikor is egy kastélyszobában egyszerre 3-4 embernek ad mini-koncerteket egy előre be nem jelentett előadó.

A családias fesztiválon összesen három színpad van, viszont nincsenek párhuzamos programok. A Kápolna Színpadon délutáni akusztik performanszokat és DJ-ket csíphetnek el a látogatók, őket követik a zenekarok a Tölgy Színpadon, az éj leszálltával pedig az elektronikus csemegéké és az afteré a főszerep a kastély bálteremében.

A La Boum kalandos alakulásáról egyébként dokumentumfilm is készült:

A La Boum nem "ottalvós" fesztivál, a kapuk délután nyílnak és hajnali fél négykor zárnak. A szervezők transzferbuszokat indítanak Budapestről a buli helyszínére, illetve onnan vissza. A fesztiválra szóló belépőket és a transzferjegyeket a Tixa felületén lehet beszerezni, menetrend és további információk az esemény Facebook-oldalán.

Kiemelt tartalom
Nem csak Curtis kólázós klipje teszi izgalmassá a néhány nap alatt lakatlanná tett magyar kastélyt Nem csak Curtis kólázós klipje teszi izgalmassá a néhány nap alatt lakatlanná tett magyar kastélyt 2023.2.12 9:38