2023.7.5 10:37
Olvasási idő 0:45
Szécsi Krisztián

Barbie után egy másik gyerekkori hősünk is beveszi a mozivásznat, ráadásul egy pszichodrámában

FILMEK + SOROZATOK BARBIE BARNEY

Segítünk: lila és szereti a gyerekeket.

A Barbie után egy újabb ikonikus gyerekkori karakterünk veti bele magát Hollywoodba, mégpedig a nagy lila Barney, aki nem mellesleg Daniel Kaluuya filmrendező gondozásában kerül majd a képernyőkre egy ilyen A24-hangulatú (Fehér éjszakák, Pearl) adaptációban és tematikájában igen érdekes aspektust vesz majd górcső alá.

Forrás Mark Perlstein / Contributor

A New Yorkernek a filmkészítés terveiről szóló széleskörű riportjában Kevin McKeon, a Mattel Films vezetője úgy nyilatkozott, hogy inkább az ezredfordulón élők szorongására, a kiábrándultság érzésére fognak támaszkodni, így nem lehetne azt mondani, hogy a gyerekek lesznek a célközönség. Ez tényleg a felnőtteknek fog szólni, azoknak, akik akkor nézték Barney-t, amikor még karrierje csúcsán volt. A projekt jelenleg még fejlesztés alatt áll.

Akiknek nem feltétlenül lenne ismerős, Barney egy Sheryl Leach nevű írónő által megálmodott karakter. A kis dinónak szentelt sorozat 1992-ben debütált, majd 1998-ban kapott is egy nagyjátékfilmet. A Mattel 2001-ben a Fisher Price leányvállalatán keresztül szerezte meg a prehisztorikus lény forgalmazásának jogát, majd 2011-ben a Hit Entertainment felvásárlásával a teljes Barney márkát megvásárolta. A Mattel egy új Barney tévésorozatot is tervez, emellett pedig az új filmen túl egy nosztalgikus merch-csel is tervez a felnőtt rajongóknak. Magyarországon a JimJam sugározta a 7. és a 8. évadot.