2023.6.26 11:47
Olvasási idő 1:19
Kovács M. Dávid

Újabb díjeső zúdult a Kojot négy lelkére, a fiatal filmesek is taroltak a KAFF-on

FILMEK + SOROZATOK ANIMÁCIÓS FILM FILMFESZTIVÁL GAUDER ÁRON MAGYAR FILM

Külföldi sikerei után Gauder Áron "Kojot négy lelke" című filmje valósággal tarolt a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon. A díjazottak között van a "Műanyag égbolt" és Holi rövidfilmje, "A szív kertje" is.

A Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) nagydíját, közönségdíját, valamint a legjobb egészestés európai film díját is Gauder Áron Kojot négy lelke című alkotása nyerte, utóbbit megosztva kapta Nuno Beato Nagyapám démonjai című filmjével.

A Kojot négy lelke forgatókönyvét Gauder Áron Bereményi Gézával közösen írta. Forrás Kojot négy lelke

A zsűri indoklása szerint a Kojot négy lelke „Gauder Áron eddigi animációs alkotói és szellemi törekvéseinek összefoglalása, amely példaértékű csapatmunkában jött létre azért, hogy korunk létkérdéseit a széles közönség számára élvezhető és értelmezhető formában mutassa meg, a megoldás útját is sejtetve“.

Ahogy korábban a Refresher is beszámolt róla, a Kojot négy lelke egy héttel korábban a zsűri díját hozta el az Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztiválról, és ugyanazon a napon az Arany Serleget is elnyerte a Sanghaji Nemzetközi Filmfesztiválon, illetve a Los Angeles-i New Media Filmfesztivál fődíját is elvitte.

Kiemelt tartalom
„Az indiánok látásmódja valódi alternatívát kínál nekünk” – Interjú Gauder Áronnal, a Nyócker és a Kojot négy lelke rendezőjével „Az indiánok látásmódja valódi alternatívát kínál nekünk” – Interjú Gauder Áronnal, a Nyócker és a Kojot négy lelke rendezőjével 2023.3.16 16:14

Gauder Áron korábban a Refreshernek adott interjújában is arról beszélt, hogy már gyerekkora óta inspirálja az indián kultúra, és Cseh Tamással való megismerkedése még közelebb vitte őt ehhez a világhoz. „A filmemben azt szerettem volna megmutatni, hogy láthatjuk másképp is a világot, az életünket“ – nyilatkozta nekünk az alkotó.

Hegyi Olivér: A szív kertje Forrás Friss Hús

A legjobb magyar egész estés játékfilm díját Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta Műanyag égbolt című filmjének ítélte a zsűri. A legjobb európai tévésorozatnak Inés Bernard Espina, Mélody Boulissiere és Clémentine Campos Patouille és az ejtőernyős magok című akotása bizonyult. A legjobb rövidfilmnek járó díjat Hegyi Olivér (HOLI) A szív kertje című munkája kapta.

Kiemelt tartalom
A festékanyag, ami egy generációnyi fiatalnak hozta el az utazás szabadságát – Megnéztük a Kék Pelikant A festékanyag, ami egy generációnyi fiatalnak hozta el az utazás szabadságát – Megnéztük a Kék Pelikant 2024.4.16 19:32

A legjobb magyar televíziós sorozat Bálint Ágnes-díját Buzási-Gyopár Orsolya vihette haza a Szerintemezazegész: Szorít a ház című munkájáért. Glaser Kati Városi legendák: Zongorizmus című alkotása ebben a kategóriában különdíjban részesült.

A legjobb animációs munka díját Hárshegyi Vivien Felhők felett című filmjének ítélték oda. A legszínvonalasabb képi formanyelvért járó díjjal Fábián Nikolett Nyugvó köd című filmjét ismerték el. A legjobb forgatókönyv díját Alexander Gratzer vihette haza az In the Upper Roomért.

A legjobb diákfilm díját Palotás Adél Fények című alkotása kapta, Szucher Ágnes Szerelem a korona idején című filmjéért különdíjban részesült. A legjobb alkalmazott animáció díját Egely Kati kapta a Canticuénticos: Hogy tudd, szeretlek című munkájáért.

A filmfesztivál további díjazottjairól a KAFF oldalán olvashatsz.