2023.6.21 14:11
Olvasási idő 0:48
Szécsi Krisztián

A mesterséges intelligencia már filmet készít – Ennyi lett volna Hollywoodnak?

TECH-TUDOMÁNY AI FILMEK MESTERSÉGES INTELLIGENCIA

Mondjuk a magyar érettségin így is csak jóindulattal ment át.

Júniusi nyaralásom alatt unalmasabb pillanatokban igen jól elszórakoztunk barátaimmal a ChatGPT-vel: írt kis olaszországi kiruccanásunkról sitcom-ot, majd később költött nekünk egy Nicki Minaj rapet, de különösebb probléma nélkül írt egy Taylor Swift balladát is. Szóval kvázi úgy tűnik, hogy a mesterséges intelligenciának már semmi nem szabhat határt – erről nyilatkozott hónapokkal ezelőtt az AI atyja is.

Kiemelt tartalom
"Aggódom" - mondta a mesterséges intelligencia feltalálója, majd otthagyta a Google-t 2023.5.3 16:06

És hát most a robotok, áramkörök, meg mittudoménmégmik filmet is gyártanának. Legalábbis erről árulkodik az a kis videó, ami Twitteren kezdett virálissá válni.

A Baz Luhrmann hangulatát idéző A nagy Catsby trailee 500 mesterséges intelligencia által generált, #gen2 béta kép segítségével készült, amiből végül kialakításra került 65 felvétel, ezenfelül a forgatókönyvet is a ChatGPT írta. 

Kiemelt tartalom
A rendszer bedarál minket, mégis lehajtott fejjel tűrjük: A Fekete pont az iskola világán keresztül tart elénk görbe tükröt A rendszer bedarál minket, mégis lehajtott fejjel tűrjük: A Fekete pont az iskola világán keresztül tart elénk görbe tükröt ma 10:08 -kor

Az ötletgazda Christian Fleischer egyébként elég derülátó az egész projekttel kapcsolatban. TheVisiblemaker nevezetű Twitter-oldalán más videómunkáit is megtaláljátok. Mindez azt jelentheti, hogy közeledik az eddig megszokott filmkészítés vége?