2022.11.16 12:23
Olvasási idő 0:56
Szécsi Krisztián

Úgy tűnik, hogy jön a Neveletlen hercegnő harmadik része

FILMEK + SOROZATOK FILMEK POPKULTÚRA

Ha minden jól alakul, Anne Hathaway ismét a genoviai hercegnő bőrébe bújhat.

Hogy is felejthetnénk el Mia hercegnő automatizált gardróbját, a matraccsúszdát, Clarisse királynő legyezős leckéit vagy a genoviai parádét, ahol a trónvárományos egy csapat árva kíséretében Kelly Clarkson Breakaway című számára vonul fel? A Neveletlen hercegnő, könyv vagy film formájában, de mindenképpen ott volt a '90-es és 2000-es évek gyermekeinek életében.

És most olybá tűnik, jön a folytatás!  A Hollywood Reporter híre szerint az új film forgatókönyvét a Reacheren és a Quantum Leapen is dolgozó Aadrita Mukerji írja a Disneynek, a produkcióhoz közeli források szerint ráadásul nem egy reboot, hanem a korábbi filmek folytatása készülhet.

Anne Hathaway, aki eddig kétszer bújt Amelia Mignonette Thermopolis Renaldi bőrébe, egyáltalán nem zárkózik el attól, hogy hercegnőként térjen vissza a vászonra, bár eddig még nem látott se forgatókönyvet, se szerződést, pedig ahogy már korábban is nyilatkozta Andy Cohen műsorában:

A harmadik film forgatókönyve, tudom, már elkészült. Én is meg akarom csinálni, Julie [Andrews] is meg akarja csinálni, Debra Martin Chase, a producerünk is meg akarja csinálni. Mindannyian nagyon szeretnénk, hogy megvalósuljon ez a projekt, feltéve, hogy a végeredmény tökéletes lesz, mert mi is ugyanúgy szeretjük, mint ti.

A Meg Cabot azonos című regénye alapján készült filmekben Anne Hathaway mellett Julie Andrews is szerepelt, és a 2001-ben megjelent első rész instant sikernek számított, hiszen közel 165,3 millió dolláros bevételre tett szert világszerte. Ezt követte 2004-ben a Neveletlen hercegnő: Eljegyzés a kastélyban című második film, ami valamelyest kevesebbet, közel 135 millió dollárt hozott a konyhára.