2023.6.20 16:42
Olvasási idő 2:20
Kremmer Magdi

Az otthoni edzésnek nem kell toxikusnak lennie - Fitneszinfluenszerek, akik tényleg segítenek elérni a célodat

ÉLETMÓD INFLUENSZER SPORT

Megmutatjuk kikkel eddz otthon, hogyha neked is eleged van a toxikus fitneszgurukból.

A covidnak köszönhetően kevés olyan ember van, aki ne próbálkozott volna legalább egyféle otthoni edzéssel, home workout rutinnal vagy kihívással. Az internet tele van tökéletes testű influenszerekkel, akik megmondják mit kellene tennünk ahhoz, hogy 30 nap alatt bikini-alakunk legyen. Ezek a rövid idő alatt nagy átalakulást ígérő programok egyáltalán nem veszik figyelembe, hogy a legtöbb ember életébe nem fér bele a mindennapi edzés, ami egyébként se nem egészséges, se nem fenntartható. Szerencsére nem minden fitneszguru toxikus, akadnak, akik a kockahas helyett a sport élvezetére vagy épp a mentális egészségünkre koncentrálnak. Összeszedtük nektek azokat a fitneszinfluencereket, akikkel érdemes adnod még egy esélyt az otthoni edzésnek.

Natacha Oceane

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Natacha Oceane (@natacha.oceane) által megosztott bejegyzés

Natacha Oceane első ránézésre tipikus fitneszinfluencer: kockahas, edzős videók, esztétikus kajafotók jellemzik a feedjét. A látszat ellenére Natacha sporthoz, testképhez és diétához való hozzáállása sokkal egészségesebb, mint az átlag személyi edzőjé. A biofizikából doktoráló influenszer tanulmányainak köszönhetően tényleg ért az emberi anyagcsere folyamatokhoz és tudományos oldalról magyarázza el, miért nem érdemes 1200 kalóriás étrenddel fogyózni vagy 75 napig tartó kihívásokba belevágni.

Kiemelt tartalom
Sportolókhoz és szurkolókhoz is szóló kollekciót mutatott be a Dorko Sportolókhoz és szurkolókhoz is szóló kollekciót mutatott be a Dorko 2024.4.12 11:40

Edzésprogramjait meg lehet venni online, de YouTube-on ingyen is elérhető, rövid, otthoni edzős videói is elérhetők. Natachán látszik, hogy imád mozogni, sportolni, és célja az, hogy a követőinek átadja a sport szeretetét. Ha klasszikus HIIT edzéseket csinálnál vagy erősíteni akarsz csekkold le az edzős videóit, ha pedig úgy érzed, hogy helyre kéne tenned kicsit a testeddel és a diétázással való viszonyt, meríts erőt az ismeretterjesztő tartalmaiból.

Yoga with Adriene

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Adriene Mishler (@adrienelouise) által megosztott bejegyzés

Ha nem vagy a klasszikus erősítő gyakorlatok szerelmese, de szeretnél mozgást csempészni a mindennapjaidba, próbáld ki Adriene otthoni jógagyakorlatait. Adriene Mishler az egyik legnagyobb követőtáborral rendelkező online jógaoktató, aki népszerűségére ellenére is autentikus tudott maradni. Videói nem az alakformálásra és az intenzív fejlődésre fókuszálnak, sokkal inkább a mentális egészségen és a mozgás pozitív hatásain van a hangsúly. Pár perces nyújtásoktól, 30-40 perces edzésekig nála  mindent megtalálsz, amire szükséged lehet. Adriene videóit kezdőként is kipróbálhatód, de találsz nála hátfájásra, a hajlékonyság fejlesztésére vagy erősítésre kidolgozott gyakorlatokat is.

Movement by David

@movementbydavid I train my abs in mainly 2 ways, planks and compression. Let me know what levels you’re at! #stayflexy#movementbydavid#abs#abworkout♬ original sound - MovementbyDavid

A magát “flexibility coach”-nak nevező David Thurin elsősorban TikTokra gyárt rövid videókat, amiben olyan gyakorlatokat mutat be, amivel a core izomzatot és a hajlékonyságot lehet fejleszteni. David a kalisztenika, vagyis a saját testsúlyos edzés királya. Ő elsősorban nem azért sportol, hogy feltűnő izmai legyenek, számára a funkció sokkal fontosabb. A kalisztenikának köszönhetően rengeteg izgalmas dologra képes: tudja hogyan kell jól esni, a legnehezebb kézenállások simán mennek neki és a spárgája is lemegy. A videói garantáltan meghozzák a kedvedet a kalisztenikához és szerencsére rengeteg tippet találsz nála arra vonatkozóan, hogy hogyan érdemes belevágni a dologba.

Train With Joan

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Joan MacDonald (@trainwithjoan) által megosztott bejegyzés

Megvan az az érzés, amikor egy fitneszinfluenszer edzős videót nézve a sport helyett csak arra tudsz koncentrálni, hogy neked sosem lesz olyan alakod, mint neki? Joan Macdonald csatornája új perspektívába fogja helyezni, hogy miként gondolsz a sportra és a külsődre. A 76 éves influenszer a hetedik X után döntötte el, hogy szeretne formába jönni. Azóta nemcsak ő ment keresztül teljes átalakuláson, de másokat is nap mint nap motivál a sportra és arra, hogy kortól, nemtől és testfelépítéstől függetlenül le merjünk menni az edzőterembe. Joan leginkább erőnléti gyakorlatokat mutat be, pozitív hozzáállása és kitartása téged is ösztönözni fog a mozgásra, amit tényleg soha nem késő elkezdeni.