2023.6.14 13:15
Olvasási idő 0:37
Szécsi Krisztián

Hatodszorra is Magyarországra jön a világ egyik legnépszerűbb elektronikus zenei formációja

ZENE BUDAPEST KONCERT SON LUX ZENE

A Dürer Kertben láthatjuk majd a srácokat.

A méltán népszerű amerikai banda, a Son Lux a tavalyi Akvárium Klubban adott Reflektor Fesztivál után most, június 18-án ismételten hazánkba látogat, egészen pontosan Dürer Kertbe, ahol már kétszer is felléptek. 

A Son Lux a kezdetektől fogva úgy működött, mint egyfajta szonikus tesztkonyha. A földrajzilag és kulturálisan is sokszínű zenekar tagjai, Rafiq Bhatia, Ian Chang és Ryan Lott mindannyian egyedi hangzásvilágot képviselnek, hogy egy túlvilági egészet hozzanak létre. A nyers érzelmi intimitás és az aprólékos elektronikus konstrukciók egyensúlyozása, a tagokat ért sokféle zenei hatás egyvelege alakította ki leginkább az identitásukat, s a zenekar arra törekszik, hogy megkérdőjelezze a zene készítésével kapcsolatos mélyen őrzött berögződéseket, és molekuláris szintről újraépítse azt – a rajongók is ezért szeretik őket.

A banda egyébként eredetileg Ryan Lott szólóprojektjeként indult útjára, azonban a Changgal és Bhatiával megtalált kémiát nem lehetett figyelmen kívül hagyni, ennek a szerencsés triónak pedig azóta öt lemezt is köszönhetünk.

A júniusi koncertjükre az alábbi oldalon még elcsíphettek pár jegyet.