2023.6.6 8:59
Olvasási idő 0:44
Kovács M. Dávid

Az Oscar-díjas Eddie Redmayne is feltűnt a budapesti diáktüntetésen

ARCOK BUDAPEST CELEBSZPOTTING DIÁKTÜNTETÉS EDDIE REDMAYNE MAGYARORSZÁG TANÁRTÜNTETÉS

A dán lány, a Legendás állatok és megfigyelésük és A mindenség elmélete című filmek sztárja jókedvűen szelfizett egy magyar rajongójával.

Budapesti tartózkodása során Eddie Redmayne brit színész is belefutott a hétfői diáktüntetésbe. Az ÉnBudapestem.hu információi szerint a színész a tüntetés vége felé jelent meg a helyszínen, ahol egy tüntető diák kérésére még szelfizni is megállt.

Eddie Redmayne nem csupán a Legendás állatok és megfigyelésük Göthe Salmanderjét, illetve A dán lány főszereplőjét, aki előbb Einar Wegener néven futott, majd később Lili Elbeként teljesedett ki a festészetben, hanem például Stephen Hawkingot is eljátszotta A mindenség elmélete című filmben, utóbbiért pedig még Oscar-díjat is kapott.

A portál értesülései szerint a színész A Sakál napja című sorozatot forgatja nálunk, amely Frederick Forsyth angol író regényéből készült. Ebben Redmayne alakítja majd a Sakált, a bérgyilkost, aki a könyv szerint merényletet tervez a francia elnök ellen. A produkciót hazánkon kívül Ausztriában, Horvátországban és Londonban forgatják.

A június ötödikei diáktüntetésre – amelynek apropóját a pedagógusnap adta – néhány száz fő gyűlt össze az Oktogonnál, majd a javarészt középiskolásokból álló tömeg a gyülekezőhelyről ismét a Belügyminisztériumhoz vonult, ahol beszédek hangoztak el. Az eseményt követően a diákok ezúttal nem vonultak sehova.

A Blikk több képet is készített a színészről a helyszínen, ezeket ebben a galériában lehet végignézni.