2023.6.2 13:31
Olvasási idő 0:55
Kovács M. Dávid

Az Analog Balaton és az F.O. System koncertjeivel nyílik meg Budapest legújabb koncertterme

ZENE BUDAPEST DÜRER KERT KONCERT

A Dürer Kert régóta várt nagytermét a szakmának már bemutatták, péntektől viszont a mezei látogatók is birtokba vehetik.

Ezen a hétvégén hivatalosan is megnyílik a főváros pesti oldaláról pár éve a budaira költöző Dürer Kert legnagyobb koncertterme.

A nyitóhétvége pénteki főfellépője az Analog Balaton lesz, akik előtt Iamyank viszi színpadra a Láttam a jövőt meghalni című második lemezét, a szombat este húzóneve pedig a magyar darkwave megkerülhetetlen formációja, az F.O. System, ami előtt az Amber Smith és a Choke City koncertjei melegítik be a közönséget.

Budapest legújabb koncerttermét egyébként szerdán ismertették meg a szakmával, aznap este a Jazzbois adott koncertet a vendégeknek. „Kicsit még számunkra is nehéz felocsúdni az élményből, hogy végre itt állhattunk tegnap az összes szakmabelivel, dolgozóval, és mindenkivel, aki elképzelhetetlen mennyiségű és minőségű munkát tett ennek az egésznek a megvalósulásába. Hálát érzünk és izgalmat, hogy még legalább 15 olyan értékes év várjon ránk itt is, mint anno az Ajtósi Dürer soron“ – írták másnap a Dürer Kert oldalán.

Ahogy a Recorder cikke emlékeztet: miután a Városliget szomszédságából költözni kényszerültek, a Dürer Kert üzemeltetői 2021 augusztusában avatták fel az új, Duna-parti helyszín szabadtéri színpadját, majd nem sokkal később, november elején a kisterem és az előtér is megnyitott, ám a beígért nagyterem nyitása folyamatosan csúszott – egészen mostanáig. A koncertterem kapacitása egyébként 950 fő, vagyis az új helyszín nagyobb a régi Dürer nagyterménél.

Kiemelt tartalom
Hová menjünk, miket nézzünk májusban? – 7 kiállítás, ami közelebb hozza a nyarat Hová menjünk, miket nézzünk májusban? – 7 kiállítás, ami közelebb hozza a nyarat 2024.5.4 9:33

A koncertlátogatók ráadásul egy hatalmas, a fél termen végigfutó bárpultot is kapnak, hogy ne kelljen a fellépéseket hátrahagyva, az előtérbe rohangálni, amikor egy újabb kör italra van szükségük.