2023.6.1 12:50
Olvasási idő 3:36
Masszi-Rigó Csilla

A Vaják odacsap, Fukushima filmre kerül, a szerelmesek még szerelmesebbek lesznek a Netflix júniusi kínálatától

A Vaják odacsap, Fukushima filmre kerül, a szerelmesek még szerelmesebbek lesznek a Netflix júniusi kínálatától
Forrás Netflix
FILMEK + SOROZATOK FILMAJÁNLÓ NETFLIX SOROZATOK

Ha végre itt a nyár és meleg az idő, az ember strandra jár... Rekkenő hőségben pedig a hűvös, sötét szobában várja a lehűlést, és sorozatokat vagy filmeket néz. De mit? Júniusi streamingajánlónkban most a Netflix kínálatát böngésszük végig.

Izgalmas hónapnak nézünk elébe a streamingszolgáltatók júniusi naptárja szerint. A Netflix a következő egy hónapban rengeteg világsztárral készült filmpremiert ígér, a már ismert sorozatok és produkciók mellett pedig lesz még egy-két igazán érdekes csekkolnivaló. Gyűjtésünkben szinte minden napra ajánlunk egy kiemelt filmet vagy sorozatot. 

június 1. 

A következő napok 

Ahogy 2019-ben az HBO a Csernobillal, úgy a Netflix júniusban a Fukushimai atomerőmű katasztrófájával igyekszik egy rendkívül megrázó és látványos sorozatban a képernyőhöz tapasztani nézőit. 

A dráma nyolc epizódon keresztül igyekszik a lehető legreálisabb módon ábrázolni a katasztrófába torkolló eseményt, mindezt pedig három különböző szemszögből teszi.  „Mi történt azon a napon?” A minisorozat hét intenzív napon keresztül mutatja be a 2012-es eseményeket a kormányzat, a vállalati szervezetek és a helyszínen tartózkodó, életüket kockáztató emberek szemszögéből.

június 5. 

Stockholm banda 

Egy csapat fiatal, lázadó, de jómódban élő lány kitalálja, hogy együttesen bosszút állnak azokon a férfiakon, akik bántották őket. Az 1995-ben játszódó svéd Barracuda Queens a skandináv humort vegyíti majd szép és rafinált fiatal felnőttek történeteivel, ami a nyári hőségben – kikapcsolva egy-egy órára a vizsgaidőszak okozta stresszből – pont jó lesz levezetésnek! 

június 7.

Arnold

Nem, most nem a Nickelodeon futballfejű rajzfilmhőséről van szó, hanem minden idők egyik legismertebb testépítő színészéről, az osztrák származású Arnold Schwarzeneggerről. Hogyan lett egy kis faluban felnövő gyerekből Kalifornia kormányzója és a filmtörténelem egyik legerősebb(nek tűnő) ikonja? A háromrészes dokusorozat erre keresi a választ. 

Egy mindenkiért

Június 7-én egy másik, a magyarok szívéhez talán még közelebb álló sportóriásról jelenik meg dokumentumfilm a Netflix kínálatában. A 2017-ben bemutatott Egy mindenkiért Szilágyi Áron háromszoros olimpiai kardvívó életét mutatja be, terveit a sportban elért legnagyobb sikerek után. 

június 8. 

Én még sohasem – 4. évad 

Hamarosan véget ér a Netflix népszerű tinisorozata, ám a finálé előtt Devi és barátai még egyszer odateszik magukat a gimnázium utolsó évében. Szex, szerelem, gyengédség, egyetemi jelentkezés és búcsú... na és persze ha Mindy Kalingról van szó, egy jó nagy adag önirónia sem hiányozhat majd a Netflix egyik coming of age zászlóshajójától. 

Tour de France: A peloton szívében 

Több mint 3300 kilométer 23 nap alatt, mindezt biciklivel. A világ egyik legismertebb sportversenye nem csak a nyeregben ülők számára emberfeletti kihívás, minden versenyző mögött egy-egy szigorúan profikból álló csapat dolgozik egész évben azon, hogy emberük végül elsőként tekerjen be a Champs-Élysées-re. A Netflix dokumentumfilmje egyszerre ad betekintést a csapat különböző tagjainak életébe, megmutatva a legnehezebb pillanatokat is a Koppenhágából Párizsba tartó útról. 

június 9. 

Emberi erőforrások (2. évad) 

A Big mouth készítői még egy évaddal szórakoztatnak minket a hormonszörnyek segítségével. Egy elfeledett régi kliens, Dante szörnypénisze és természetesen a szerelem is beköszön majd az új epizódokba, melyhez ezúttal olyan hírességek járulnak hozzá hangjukkal, mint Florence Pugh, Miley Cyrus, Eugene Levy és Sam Richardson.

június 14. 

Madarak a dobozban – Barcelona

Jól lehet, sokaknak ismerős a most debütáló film, a posztapokaliptikus thriller ugyanis a 2018-ban bemutatott Sandra Bullock főszereplésével készült film spanyol kistestvére. És igen, pont emiatt félünk tőle nagyon. 

Our Planet II. 

Ezen a napon talán a David Attenborough által narrált Our Planet II. lesz a legnagyobb látványosság. A csodálatos dramaturgiával megírt természetfilm Földünk aligha látható, ugyanakkor mégis a legveszélyeztetebb zugaiba kalauzol el minket. Ami biztos, hogy ezt a filmet lehetőség szerint Full HD-ban, eredeti hanggal kell nézni!

június 16. 

Tyler Rake: A kimenekítés 2.

Tyler Rake profi kommandós a halálból visszatérve újabb veszélyes küldetésre indul, hogy kiszabadítsa a börtönből egy könyörtelen gengszter családját. Ezúttal Chris Hemsworth nem szuperhősként, hanem akcióhősként tér vissza, és ki tudja, mikor láthatjuk őt legközelebb képernyőn. 

június 17. 

Outlander (7. évad) 

Szerelem, háború, történelem – A háromszoros Golden Globe-díjas könyvadaptáció újabb izgalmas fejezetéhez érkezik a rajongók nagy örömére. Hogy mi lesz Claire és Jamie szerelmével úgy, hogy egyiküket gyilkosság vádjával körözik? A nagysikerű sorozat utolsó előtti fejezetéhez érkezik, így szinte biztos, hogy az utolsó epizód láttán rengeteg kérdésünk marad majd. 

június 23. 

Az ablakomon át: A tengeren túl

Egy igazi nyári romantikus filmre vágysz? Akkor egy menő suli szép és fiatal diákjainak szerelmi életében kalandozhatsz el Az ablakomon át második részében, melyben egy egymástól távol töltött év után Raquel és Ares újra találkoznak egy fülledt tengerparti vakáció alkalmával. De a szerelmük vajon túléli az új flörtöket és titkokat?

Telitalálat 

Egy divatszerkesztő nagy visszatérése nehézségekbe ütközik, amikor megtudja, hogy a bájos fiatalember, akivel egy buliban csókolózott, az új munkatársa – és a főnöke fia.

június 29. 

A vaják 

Visszatér Ríviai Geralt, a szörnyvadász azonban végzete felé sodródik egy vészterhes világban, ahol az emberek gyakran gonoszabbak a szörnyeknél. Az 1. rész június 29-től, a 2. rész július 27-től látható, az első trailerek alapján pedig jóval kevesebb humorra és annál több komolyságra számíthatunk majd, ráadásul Henry Cavillt ebben az évadban láthatjuk utoljára Vajákként.

Érkezik még júniusban: 

  • június 1.: Egy gyönyörű élet, New Amsterdam (3. évad), Monster Hunter – Szörnybirodalom
  • június 2.: Valeria (3. évad), Szerelem inkognitóban 2., Manifest (4. évad 2. rész) 
  • június 4.: Féltestvérek útja 
  • június 6.: Közönséges emberek 
  • június 7.: Klondike, Moonage Daydream
  • június 9.: A saját utadon, A nyűgös baba, Kopók, A kártyás gyilkos, Texmex verdák, A világ ellen
  • június 11.: Kietlen vadon
  • június 12.: Végzetes függőség 
  • június 13.: Amy Schumer: Vészhelyzet esetén értesítendő (A Netflix Original Stand up)
  • június 14.: Béranyaság, #Sohavégetnemérős
  • június 15.: Paprika, Az ősök gyűrűje: Final Fantasy XV
  • június 16.: Black Clover: A varázslókirály kardja
  • június 19.: Vigyázzatok Mayára! 
  • június 22.: Influenszerek viadala, Eljött a válás ideje, Koponyasziget, Alvó kutya
  • június 23.: iNumber Number: Johannesburg aranya, Sorozatgyilkosok nyomában (3. évad) 
  • június 28.: Eldorado: Minden, amit a nácik utálnak, Izmok és káosz: Az amerikai gladiátorok története
  • június 30.: Nimona