2023.5.26 13:43
Olvasási idő 0:36
Kovács M. Dávid

Ezen a hosszú hétvégén is a gyalogosoké és a bringásoké a rakpart

UTAZÁS BUDAPEST

Néhány napra ismét autómentes lesz a Pesti alsó rakpart. Juhé!

A pünkösdi hosszú hétvégén ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt – közölte oldalán a Budapesti Közlekedési Központ.

A pünkösdi hosszú hétvégén is megnyitják a pesti alsó rakpartot a gyalogosok és a kerékpározók előtt. Forrás Varga Jennifer / 24.hu

A gyalogosok, bringások, rollerresek, görkorisok és deszkások szombat hajnaltól pünkösdhétfő este 11 óráig autómentes környezetben használhatják a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó közötti rakpartszakaszt.

„A teljes szélességében megnyitott rakpart lehetővé teszi, hogy a budapestiek és az idelátogatók csendes, nyugodt, gépjárműforgalomtól mentes környezetben élvezzék Budapest egyik legszebb, világhírű panorámával büszkélkedő területét“ – írják.

A BKK azt kéri a kerékpárral, rollerrel vagy gördeszkával közlekedőktől, hogy fokozottan figyeljenek a gyalogosokra.

Külön felhívták a figyelmet arra is, hogy az Erzsébet híd (Irányi utca) és a Közraktár utca között nem szabad az útpályán gyalogolni. A megnyitott rakpartszakaszt déli irányból az alsó rakpart járdáján vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal lehet megközelíteni.
Az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők a Március 15. tér villamosmegállóból déli irányba sétálva érik el a helyszínt.