2023.5.22 9:59
Olvasási idő 0:36
Maier Péter

Ez a nap bekerül a történelemkönyvekbe: mától teljes vonalon jár a 3-as metró

KÖZÉLET BKK BUDAPEST KARÁCSONY GERGELY

Visszakapják az utasok az utolsó két megállót is.

Kemény éveken vannak túl azok, akik az Újpest és Kőbánya-Kispest között közlekedő, Pest egy óriási szakaszát lefedő 3-as metró használatára kényszerülnek a mindennapokban. 5 és fél évig tartott ugyanis a felújítás, a metrópótlózás és egyéb purgatóriumi jelenségek, de most itt a vége, hétfő délutántól újra teljes vonalon közlekedik a 3-as metró. 

A Nagyvárad téri és a Lehel téri állomásokat délutántól vehetik igénybe az utasok, ekkortól a pótló buszok nem közlekednek, keddtől pedig a pótlást segítő alternatív járatok újra az eredeti útvonalukon járnak

– írta közleményében a BKK pénteken.

Karácsony Gergely főpolgármester május 2-án jelentette be a Facebook-oldalán, hogy május 22-én következik be a történelmi nap: a 3-as metró teljes vonalát és valamennyi állomását átadják az utasforgalomnak. 

A 3-as metró állomásait sorozatban adták át, a legutóbbi, márciusi alkalommal a Nyugati Pályaudvar, Arany János utca, Ferenciek tere és Kálvin tér metróállomásokat kapták vissza az utasok, azon az átadáson a videós csapatunk is ott járt:

Kiemelt tartalom
Bejön az új 3-as metró? (+ BKK SZTORIK🚇) - A Te Hangod Bejön az új 3-as metró? (+ BKK SZTORIK🚇) - A Te Hangod 2023.3.25 10:48