2023.5.19 15:29
Olvasási idő 0:33
Szöllősi Anna

Hamarosan érkezik a Squid Game reality változata – Volt, akit hordágyon vittek el a forgatásról

FILMEK + SOROZATOK NETFLIX VALÓSÁGSHOW

Az „évszázad ötletének“ tűnhetett meglovagolni a Squid Game hypeot, és megálmodni a sikersorozat reality változatát, aminek a forgatása a beszámolók alapján azért elég balesetveszélyesre sikeredett.

2021-ben a Squid Game a Netflix legnézettebb sorozatává vált, és az első olyan nem angol nyelvű műsorrá avanzsált, ami két Emmy-jelölést is kapott. Ahogy az várható volt, a streamingóriás be is jelentette a második évadot, és úgy gondolták, hogy jó ötlet befektetni egy valóságshowba is, amit a sorozat ihletett.

A dél-koreai sorozatot a valóságba áthelyező realityműsor, a Squid Game: The Challenge munkálatai szinte teljesen befejeződtek, így már nem kell sokat „várni rá“, hogy szenvedő embereket lássunk a képernyőn. A korábban felreppent hírek szerint ugyanis a játékosok embertelen körülményekről számoltak be: például órákig kellett mozdulatlanul állniuk a mínusz három fokban, és volt, akit hordágyon vittek el az angliai Bredfordban lévő forgatási helyszínről.

A Collider arról ír, hogy ahogy a sorozatban, a való életben is 456 játékossal fog futni a műsor, a tét pedig a 4,56 millió (kábé 1,591 milliárd forint) dolláros nyeremény.