2023.5.18 14:07
Olvasási idő 0:28
Kovács M. Dávid

Ismert színésznők és egy operatőr vezetésével indít filmszínészképzést a Freeszfe

KÖZÉLET FELSŐOKTATÁS FREESZFE OKTATÁS SZÍNÉSZEK

Stork Natasa, Szilágyi Gábor és Török-Illyés Orsolya vezetésével idén elsőként indít filmszínész osztályt a Színház- és Filmművészeti Egyetem szétverése nyomán létrejött egyesület.

Harmadszorra indít új képzéseket a Freeszfe, amelyek között idén első alkalommal található filmszínész osztály is – írja az egyesület bejelentése nyomán a magyar filmgyártásra szakosodott Filmhu portál.

A képzés időtartama egy év, az osztályvezetők pedig Török-Illyés Orsolya (Bibliothéque Pascal,Ernelláék Farkaséknál), Stork Natasa (Veszélyes lehet a fagyi, Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre) és Szilágyi Gábor operatőr lesznek, a többi oktató neve egyelőre nem ismert.

A kísérleti jelleggel induló képzés célja a mai kor filmes igényeihez igazított elméleti és gyakorlati felkészítés, amely a hagyományos, színpad-orientált színészképzéssel szemben a kamerával való munka felől közelít, és az ehhez tartozó készségek fejlesztését célozza – írják.

A filmszínészképzésre 2023. július 25. éjfélig lehet jelentkezni a Freeszfe oldalán. Az ősszel induló képzések teljes listáját itt lehet böngészni.