2023.5.17 12:23
Olvasási idő 0:35
Szécsi Krisztián

A Twitter után a Gmail is nagytakarításba kezd: erre ügyelj, ha nem akarod elveszteni e-mail címedet

TECH-TUDOMÁNY GOOGLE INTERNET TECHNOLÓGIA

2023 decemberéig még biztonságban vagyunk.

Alig egy héttel Elon Musk nagy bejelentése után, miszerint tömegével távolítanak el fiókokat a Twitterről, a Google is beszáll törlősdibe. 

A keddi közlemény értelmében minden olyan Google-fiók deaktiválásra kerül, melyek a cég irányelveinek megfelelően már nem számítanak kellően kihasználtnak. Azaz, ha nem létünk be egy mailcímre az elmúlt két évben, akkor búcsút mondhatunk neki.

Kiemelt tartalom
Többezer fiókot készül törölni a Twitter és a tiéd sincs biztonságban Többezer fiókot készül törölni a Twitter és a tiéd sincs biztonságban 2023.5.10 17:30

Azonban nem csak maga a cím az, ami a feledés homályába süllyed, minden hozzátartozó „kiegészítő“ s velük együtt a rajta található tartalmak is elvesznek. Így oda minden a Google Drive-ról, a Naptárból, a Meetből, YouTube-ról és a Google Fotókból is.

Maga az ötlet amúgy nem újkeletű, első körösen már 2020-ban is belengették, most viszont, szintén a közlemény szövegére utalva, úgy tűnik, hogy 2023 decemberig kaptunk türelmi időt a cég vezetőitől.

Forrás SOPA Images / Contributor

A Google mindenki megkönnyebülésére a nagy tisztogatás előtt azért küld majd figyelmeztető maileket, szóval érdemes lesz nyitott szemmel szelektálgatni a különböző spamlevelek között.