2023.5.10 17:30
Olvasási idő 0:48
Szécsi Krisztián

Többezer fiókot készül törölni a Twitter és a tiéd sincs biztonságban

TECH-TUDOMÁNY ELON MUSK TECHNOLÓGIA TWITTER

Ezúttal kvázi egy logikus lépés áll a háttérben.

A Twitter legújabb rendszerfrissítésének áldozatai ezúttal az inaktív profilok. Bár eddig is létezett szabály, amely előírta, hogy a platform felhasználóinak körülbelül 30 naponta be kell jelentkezniük, hogy elkerüljék a törlés kockázatát, ezt most  némileg szigorítani készül mindenki kedvenc kék madaras applikációja, meg az élén ücsörgő milliárdos, Elon Musk. A döntés hátterében az áll, hogy így kívánják elérni, hogy több felhasználónév kerüljön vissza a rendszerbe. 

"Olyan fiókok kerülnek törlésre, melyek több éve egyáltalán nem voltak már aktívan használatban. Bár igaz, ez azt vonja maga után, hogy sokat esetében csökkenni fog a követők száma - tweetelte Elon Musk hétfőn.

Bár a döntés hírére többen aggodalmukat fejezték ki, hogy netán ezáltal kvázi „ikonikusnak és történelminek“ számító tweetek is mennek a levesbe, Musk mindenkit megnyugtatott, hogy igazából nem is törlésre, hanem inkább egyfajta archiválásra kerül sor. Hogy mit is ért ezalatt az őrült géniusznak titulált Musk, az elég homályos. Főként, hogy a már nem aktív, de archivált fiókokat is egy bizonyos felhasználónév alatt kell nyugalmi állapotba helyezni, de hamarosan ezt is meglátjuk. A módosítás részleteit a közel jövőben közli a cég.