2023.5.10 12:29
Olvasási idő 0:49
Szécsi Krisztián

Kimentek a NAV fegyveresei az egyik legnagyobb magyar YouTube-sztárhoz Süsü, a sárkány miatt

KÖZÉLET RADICS PETI YOUTUBE YOUTUBER

A videós Facebookon osztotta meg az esemény részleteit.

A „híres egyfejűvel“ nem illik ujjat húzni – ez az élet egy igen fontos leckéje, amit Radics Peti youtuber valószínűleg soha nem fog elfelejteni. Történt ugyanis, hogy kedden váratlan látogatók érkeztek vendégségbe a videóshoz, egészen pontosan a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozója és fegyveres kísérői, akik a house-tourt kicsit komolyabban véve házkutatást tartottak a férfinál. Az indok: Süsü.

Ahogy az esetről maga Radics is ír Facebook-posztjában, a nyomozás indítéka a 2016-os Süsü, az alkoholista sárkány szinkronparódiájában használt felvételek voltak. Az eljárást az MTVA kezdeményezte. 

Az indoklás szerint az eredeti, nyers videófájlokat meg kellett volna semmisíteni Radicsnak, ám egy régi, pontosabban hét éves videó esetében gyakorta bajos, hogy az eredeti videórészlegek még rendelkezésre álljanak – ez ebben az esetben sem volt másképp, mindenesetre a férfi levonta a tanulságokat: senkinek nem szabad Süsü, a sárkányos videókat csinálnia.

„Megjegyzem furcsa az eljárás, meglepne ha a Warner Bros a Joker miatt rám küldte volna a hatóságokat, vagy bármelyik másik forgalmazó az egyéb szinkron videóim miatt.
Méltányos felhasználás. Az ami kint működik, itthon nem. Itthon nem emailt küldenek, hanem fegyveres erőket. Ejj Süsü, pedig úgy szerettelek! Egyébként miután felmérte a helyzetet a nyomozó és a fegyveres úriemberek is felfogták, hogy mi miatt kellett jönniük, már ők is röhögtek ezen az egészen. Magyarország szeretlek!“ – zárta sorait a youtuber.