2023.5.8 12:57
Olvasási idő 0:33
Maier Péter

Gulyás Gergely szerint arányosan és szakszerűen léptek fel a rendőrök, amikor tizenévesek arcába tolták a könnygázt

KÖZÉLET OKTATÁS POLITIKA

A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint jogellenes cselekedeteket vittek véghez a tüntetők, amelyekre ez a szakszerű reakció.

Gulyás Gergely a Mandinernek adott interjút, amelyben beszélt az utóbbi napok egyik leghangosabb közéleti eseményéről, a Státusztörvény miatt indult tüntetéseken kialakult zavargásokról, amelyek során egy 17 éves fiú arcába is könnygázt fújtak a rendőrök. 

„Az elmúlt években a rendőrség bebizonyította, hogy milyen profin kezeli ezeket a tüntetéseket. Amikor a ma tüntetők szövetségesei voltak hatalmon, akkor a jogszerűen demonstrálóknak a szemét lőtték ki. Viszont garázdálkodni, rombolni, építkezési területre betörni tilos, közintézményeket megtámadni szintén. Ezek jogellenes cselekedetek, tehát a rendőrség arányosan, szakszerűen lépett fel” – mondta Gulyás.

A politikustól azt is megkérdezték, mikor számíthatnak béremelésre a tanárok. Gulyás szerint ez attól függ, mikor folyósítja az EU azokat a pénzeket, ami „nekünk jár“. 

„Most az igazságszolgáltatással kapcsolatos módosításokat elfogadtunk, minden jogi akadály elhárult. Egy politikai döntésre várunk Brüsszeltől, jogilag teljesítettünk mindent, amit a Bizottság a pedagógus-béremelés feltételeként – amúgy jogalap nélkül – megkövetelt“ – fogalmazott a miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter Forrás MTI/Bruzák Noémi