2023.5.18 15:22
Olvasási idő 1:30
Szöllősi Anna

8 imádnivaló, olcsó kocsma Budapest közepén, ami akár a falu egyetlen csapszéke is lehetne

8 imádnivaló, olcsó kocsma Budapest közepén, ami akár a falu egyetlen csapszéke is lehetne
Forrás GettyImages / Mixetto
GASZTRO BUDAPEST KOCSMA ÖSSZEÁLLÍTÁS TRASH

Imádod a fancy koktélokat, és a törzshelyed a legújabb hipszter bár lett a Bartókon? Akkor lehet, hogy ez az összeállítás nem neked szól.

1. Kis Sarki Kocsma (Négycsöcs)

A Síp utcában található kultikus kocsma sokféleképpen él a közbeszédben: Gyilkosként, Kis Sarki kocsmaként - a különös grafika miatt pedig - Négycsöcsként is szokás emlegetni. Délután a törzsközönség uralja, hajnalban pedig, amikor már mindenhol máshol lehúzták a rolót, a budapesti fiatalság veszi be a helyet, egy-egy szál gitárral és jókedvvel, ugyanis a Kis Sarki kocsma MINDIG nyitva van. 

Kis Sarok Forrás Refresher

 

2. Jolly

A Boráros téri kocsmába mindenki beesett már egy-egy görbe estén, még ha nem is vallja be... A Jolly egy igazi csapszék, ami még Beton Hofit is megihlette, úgyhogy beszéljen helyettünk inkább a rapper a Jolly Presszoban felvett sessionje! 

 

3. Fekete Gyöngy 

A Fekete Gyöngy söröző Külső-Erzsébetváros, másnéven a „Chicago“ gyöngyszeme. A hely báját a dekorációja adja, de nagy gourmet arcoknak nem ajánljuk, ugyanis a választék a legnagyobb jóindulattal sem túl nagy. Szerintünk viszont mindent kompenzálnak az állati menő fények, a zenegép és a kerület kedvenc háziállata, a kocsma sarkában megbújó papagáj.

Forrás Refresher / Marjanovic Mira

 

4. Villányi Borozó

Az Astoria közelében található kocsma nemcsak az árai miatt, de hangulatra is olyan, mintha valamelyik zsákfalu egyetlen talponállója lenne, és pont annyit ad, amennyit ígér: a vécé lehet, hogy nem a legtisztább, a bor folyó, a hangulat hibátlan. A törzsközönség igencsak homogén, itt együtt sörözik a szórakozni vágyó kisnyugdíjas, a huszonéves bölcsész és a punk biciklisfutár.

Villányi Borozó Forrás Facebook / Villányi Borozó

 

5. Piccolo 

A Pozsonyi úton lévő Piccolo egyáltalán nem akar luxy újlipotvárosi hely lenni, sőt! A retro kocsmában kábé kanállal mérik a bort, és itt jó társaságra és világmegváltó beszélgetésekre talál az is, aki nem akar először tér be. 

Piccolo Sörbár Forrás Facebook / Piccolo

 

6. Mélypont

A pincehelyiségben rejtőző Mélypont stílusát tekintve egy igazi retro kocsma, összelomizott bútorokkal, viszont a választék elég széles, szerintem például a város egyik legjobb gin tonicját csinálják. Lui, a tulajdonos mindenkit rég nem látott ismerősként köszönt, és ebben a vállalkozásban tényleg benne van a szíve-lelke.  

Mélypont Forrás Facebook / Mélypont

 

7. Keret

A Keret nem hivatalos kocsma, hanem klub, amit a tagsági díjas gerilla-jellege és a nagyon eklektikus berendezése tesz különlegessé. A kétemeletes, de nagyon pici hely visszarepít kábé 2005-be, amikor még lehetett bent a kocsmákban dohányozni, úgyhogy ide inkább ne hajmosás után, a legféltettebb kabátunkba essünk be.

Forrás REFRESHER

 

8. Andersen 

Az Andersen szomszédságában lévő Krúdy-söröző is zárhatná a sort, de a meseíróról elnevezett kocsma egyméternyi söre mindent visz. Olcsó (és jó!) sör, csocsó, örökélet: mi kell még a bordogsághoz? 

Forrás Facebook / Andersen